1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Кобін заявив, що "Минай" відмовиться грати міні-турнір за вихід в УПЛ

22.05.2020 23:17 Спорт

Головний тренер "Минаю" Василь Кобін висловив свою позицію щодо проведення міні-турніру в Першій лізі за право виходу в еліту.

Головний тренер

Нагадаємо, що регулярний сезон у Першій лізі дограний не буде, і "Минай" на даний момент займає третє місце в турнірній таблиці, яке дає право прямого виходу в УПЛ, повідомив ua-football.

- Але це ж стосується і міні-турніру. Якщо припустити, що, умовно кажучи, шість команд зберуться в одному місті і перезаражають один одного, форс-мажор може зірвати і "плей-офф"...

- Добре, а тоді давайте поговоримо про міні-турнір. Що це таке? Хто повинен в ньому брати участь?

- Регламентом це не передбачено - форс-мажор, отже, рішення виходить за межі повноваження Ради Ліг і повинно бути розглянуто виконкомом УАФ...

- Ось і я про те. А що це за міні-турнір повинен бути? Чому в ньому повинні бути, умовно, шість, два або три учасники? А чому саме ось ці учасники, а не інші? Ось ми зіграли з "Оболонню" дві гри, навіщо ще з нею грати?

 

- Може бути справедливим критерієм став би відбір тільки тих, хто проходив атестацію в УПЛ? Адже в лідерах турнірної таблиці може бути і команда, яка не подавала документи...

- Я, звичайно, не згоден. А якщо дивитися на міні-турнір, то чому не бере участь "Авангард", "Чорноморець", інші команди - в тому числі і ті, хто має теоретичні шанси увійти у трійку призерів?

 

- Якщо всі компетентні органи ухвалять грати "стикового турнір", як до цього поставиться ваша команда?

- Думаю, що ми відмовимося грати. Ну що це за міні-турнір? Якщо брати спортивну складову, у другому колі у нас був хороший календар. Ми в першому колі практично проти всіх лідерів зіграли на виїзді. У другому колі повинні їх приймати вдома. "Агробізнес" і "Рух" - ми грали і вдома. Проти всіх інших - "Інгульця", "Металіста 1925", "Оболоні-Бровар" і так далі - ми грали на виїзді. Тому, вважаю, у нас був хороший календар. Був вже очковий доробок. Якщо в регламенті написано, що чемпіонат повинен пройти так-то і так-то, і більшість команд своїми голосами підтвердили, що готові догравати, то ми б також були "за", немає питань. Міні-турнір - це таке, як буває у футболі: команда добре зіграла, але 0:1 програла, так що, давайте перегравати їй гру?

Нагадаємо, ужгородські "минайці" поступилися "львів’янам" - 2:3.

Читайте на ГК:На кордоні з Угорщиною затримали українку, яка перебувала у розшуку (ФОТО)
Читайте на ГК:Соціальна оренда житла в Україні: ВР збирається впровадити актуальну новацію
Читайте на ГК:Місто перетворюється на райський куточок: в Ужгороді посадили екзотичні дерева (ФОТОФАКТ)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська