1. Новини Закарпаття
  2. >

Закарпатець Йожеф Сабо вважає, що у футболістів не повинно бути відпочинку між чемпіонатами

22.05.2020 14:51 Спорт

На думку колишнього наставника збірної України, "важко видати свій максимум, коли граєш при порожніх трибунах".

На думку колишнього наставника збірної України,

Існує велика ймовірність того, що 30 травня відновляться змагання в УПЛ. Своїми думками щодо продовження чемпіонату з кореспондентом КОМАНДИ 1 поділився заслужений тренер України Йожеф САБО.

«Дисципліна повинна бути така, як в Німеччині»

– Йожефе Йожефовичу, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про можливе відновлення спортивних змагань. Ви це сприйняли з оптимізмом?

– Так. Я дуже хотів, щоб чемпіонат якомога швидше відновився. Важко без футболу. При цьому я двома руками за те, щоб продовжити розіграш у першій та другій лізі. Ось тільки складно може бути з безпекою у маленьких містах, оскільки там порядку набагато менше. І для багатьох клубів буде проблематично у фінансовому плані організовувати контроль за станом здоров’я футболістів.

– Чого ви очікування від можливого відновлення змагань?

– Думаю, до 30 травня команди здатні підготуватися. Але знову ж, повинна бути безпека і дисципліна, як у Німеччині. Що говорити, якщо зараз, відвідуючи супермаркет, я бачу, що в масках ходять лише 25% людей. Тому є побоювання щодо того, чи пройде в Україні все так, як того вимагає ситуація.

«За друге і третє місця буде бій»

– «Шахтарю» зараз буде найлегше?

– Звичайно. Вже, напевно, ніхто не сумнівається в тому, що «гірники» стануть чемпіонами. У «Шахтаря» дуже вже велика перевага перед опонентами.

– Головним з яких є «Динамо»?

– Я давно говорив, що у Динамо будуть проблеми. Підбір гравців у киян може трохи краще, але інші беруть за рахунок командного духу. Біло-сині нині по грі не виглядають фаворитами в суперництві з «Зорею», «Десною» і «Олександрією». Упевнений, що за призові місця буде бійня.

– Враховуючи специфіку нинішньої паузи у змаганнях, стане гірше якість футболу?

– Вона в Україні і так невисока, але, не думаю, що буде гірше. Хоч під час карантину і не було командних тренувань, гравці за цей період не мали втратити тонус, який вони набирали в ході зимової підготовки і декількох перших матчів другої частини сезону.

– Травматизм збільшиться?

– Цілком можливо. У футболістів не було колективної швидкісної роботи, тому це може спровокувати м’язові надриви і так далі. Але будемо сподіватися, що ці втрати у команд будуть мінімальними.

«З часом азарт обов’язково прийде»

– Як складно буде командам грати без глядачів?

– Психологічно це буде тиснути на футболістів. Важко видати свій максимум, коли граєш при порожніх трибунах. Нехай відвідуваність в Україні поки що не найвищому рівні, але глядачі створюють шумовий ефект, який додає азарту гравцям.

– Але позитиву все одно більше?

– Абсолютно вірно. Важливо, щоб відновилася гра і з часом азарт обов’язково прийде (посміхається).

– Улітку перерви між чемпіонатами може практично не бути.

– Ну і що. Скільки відпустки на рік має людина, що працює на заводі? Чи не більше місяця. А скільки футболісти відпочивали за останнє півріччя? Майже три місяці. Про які острови і теплі краї може йти мова? Отримуючи високі зарплати, гравці повинні їх відпрацьовувати і приносити радість уболівальникам.

Нагадаємо про акулу українського футболу із Закарпаття Йожефа Сабо

Читайте на ГК:Трагічна сторінка в історії ромів: на Закарпатті запустили віртуальний музей
Читайте на ГК:Кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему: що варто знати закарпатцям
Читайте на ГК:Закарпатців попереджають про "пекельний" період: небезпечне явище анонсують у найближчі вихідні
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська