1. Новини Закарпаття
  2. >

Відзначив 65-річчя відомий менеджер ФІФА із Закарпаття

16.05.2020 18:00 Спорт Голос Карпат

Посвідчення офіційного агента Міжнародної федерації футболу за № 001 отримав у Цюріху з рук тодішнього її президента Зеппа Блаттера.

Посвідчення офіційного агента Міжнародної федерації футболу за № 001 отримав у Цюріху з рук тодішнього її президента Зеппа Блаттера.

Співпрацював з такими футбольними легендами, як Валерій Лобановський, Костянтин Бєсков, Олег Блохін, підтримує дружні зв’язки з нинішнім головним тренером збірної України Андрієм Шевченко.

Дякуючи посередництву закарпатського фахівця, за англійський “Тотенхем” почав грати Сергій Ребров, який знову ж за сприяння знаного менеджера нині тренує будапештський “Ференцварош” – провідний клуб Угорщини. Завдяки йому підписав контракт з лондонським “Арсеналом” Олег Лужний. Його клієнтами були вісім гравців збірної України, які брали участь в чемпіонаті світу 2006 року.

Все наведене – це про Шандора Варгу, уродженця закарпатського Вишкова, який 15 травня відзначив своє 65-ліття. По закінченні місцевої середньої школи у 1972 році поступив у Львівський інститут фізкультури, але закінчити його не встиг – призвали на військову службу. По завершенні строкової, до міста Лева не повернувся – взяв курс на Москву, де продовжив навчання у столичному інфізі. У 1980-му отримав диплом викладача і тренера з футболу. Тут починалась і кар’єра здібного менеджера як члена оргкомітету московської Олімпіади.

Пізніше став науковим працівником футбольної лабораторії Науково-дослідного інституту фізкультури і спорту, де захистив кандидатську дисертацію. У 1984-му Шандор Варга разом з сім’єю перебрався до Угорщини. Був науковим працівником Будапештського інституту  фізкультури, працював у федерації футболу Угорщини.Значився помічником тодішгього популярного головного тренера збірної Угорщини Калмана Мейсева. Певний час трудився в одній із самих іменитих команд Саудівської Аравії.

У 1996 році заснував власну менеджерську фірму.

Краянин і в Будапешті не забував про рідне селище: разом із друзями в 2002- му створили “Благодійний фонд Вишкова”, який багато допомагає землякам у розвиткові своєї самобутньої культури.

Нагадаємо, у центрі Ужгорода реставрують історичний будинок Лендваї. Архітектори не вдоволені змінами (ВІДЕО)

Читайте на ГК:Українці мають знати: Чехія знову змінює правила перебування біженців з України на їх території
Читайте на ГК:Нагороджено медаллю «Хрест Свободи»: митрополит Київський і всієї України ПЦУ нагородив начальника Закарпатського ОТЦК та СП (ФОТО)
Читайте на ГК:Звичний ще бабусям і дідусям нинішніх школярів: графік літніх канікул змінили

 

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська