1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Історичною для ужгородського "Минаю" середа, 15 квітня, так і не стала

16.04.2020 14:43 Спорт

Нагадаємо, вчора мав відбутися півфінал Кубка України між "Минаєм" та київським "Динамо".

Нагадаємо, вчора мав відбутися півфінал Кубка України між

Закарпатська команда не тільки вдруге за 2 роки свого життя як професійного клубу мала зустрітися з грандом українського футболу – київським «Динамо», а й зіграти у півфіналі Кубка України. І зіграти саме вдома, перед рідними вболівальниками, інформує ФК «Минай».

Проте пандемія небезпечного коронавірусу COVID-19 внесла свої корективи. І через оголошений карантин в Україні цей матч саме 15 квітня провести не вдалося. Поки точної дати, коли саме має відбутися півфінал Кубка України 2019/2020 «Минай» - «Динамо», наразі не має. Але з риторики заяв від очільників Української Асоціації футболу можна зробити висновок, що матч обов’язково відбудеться після закінчення карантину.

А поки є нагода згадати попереднє протистояння «минайців» з київським «Динамо». Це було 31 жовтня 2018-го року, 1/8 фіналу Кубка України. Закарпатський клуб проводив лише перший сезон на професійному рівні – грали в групі А Другої ліги та дебютували в Кубку України. «Динамо» же традиційно боролося за найвищі місця в чемпіонаті та в Лізі Європи.

Зрозуміло, що тоді 90% нейтральних вболівальників вважало, що на киян в Минаї очікує легка прогулянка. Навіть незважаючи на той факт, що в ті жовтневі дні у «динамівців» була чорна смуга -  в чемпіонаті перед вильотом в Ужгород команда вдома поступилася «Львову» та відпустила «Шахтар» на 5 очок в турнірній таблиці. І це якраз перед очним протистоянням з «гірниками» того ж тижня! А ще справи йшли не надто у Лізі Європи – на останніх хвилинах були втрачені перемоги над казахською «Астаною» та чеським «Яблонцем».

Тим не менше, «Минай» дав бій! І такий, що після перших 45 хвилин у повітрі над селом Ужгородщини завіяло сенсацією, адже на перерву команди пішли за рахунку 1:0 на користь закарпатського клубу. Зрештою, ви всі пам’ятаєте цей матч і чим він закінчився. Ви можете його переглянути тут – 1 тайм та 2 тайм.


Але варто відзначити, що цей поєдинок став іспитом для клубу не тільки у футбольному, а й у організаційному плані. До цього матчу було прикута величезна увага, було проведено чимало заходів, зустрічей та … побито чимало рекордів!

Ось до вашої уваги декілька фактів, про які ви раніше не знали:

- Стадіон «Минай» у звичайний день вміщає 1 312 вболівальників. Але коли зрозуміли, що грати доведеться із київським «Динамо», то виникла проблема – куди помістити всіх бажаючих? Стадіон «Авангард» в обласному центрі у той час був на ремонті, а  інших арен на Закарпатті відповідного рівня не було. Керівництво клубу прийняло вольове рішення – збудувати додаткові дерев’яні трибуни ще на 2 тисячі місць з протилежної сторони, там де зараз парковка. І всю цю конструкцію довелося втілити…всього за 1 день!
- Завдяки цьому був встановлений рекорд стадіону «Минай» з відвідуваності – 3 100 вболівальників. І цей показник залишається й нині актуальним.
 - Білети на цей поєдинок були продані за…4 години! У вільний продаж квитки на матч поступили менш, ніж за тиждень до матчу і всі їх, що були в доступі, розкупили. Навіть незважаючи на те, що це був вихідний день.  Не злякали вболівальників і ціни – білети коштували від 250 гривень.
- На матчі побувала рекордна кількість журналістів – інформаційний департамент ФК «Минай» видав понад 60 акредитацій. З них більше половини це представники всеукраїнських ЗМІ, а саме провідні футбольні журналісти. Як наслідок, про «Минай» писали практично всі спортивні сайти.
- Цей поєдинок подивилася рекордна кількість людей у прямому ефірі – понад 60 тисяч. А у запису й більше того – понад 207 тисяч. Це рекордна аудиторія, яка 90 хвилин слідкувала за грою «Минаю».

Сподіваємося, що всі ці показники зможемо перевершити вже після другої зустрічі київського клубу із закарпатською командою в рамках півфіналу. Багато «минайців» прагнуть реваншу із киянами. Ще більша мотивація – потрапити у фінал Кубка та назавжди вписати своє ім’я в історію українського футболу. Тому чекаємо на нову дати матчу.

Нагадаємо, через карантин уся праця зійшла на пси – головний коуч ФК "Ужгород"

Читайте на ГК:Знайомство, пістолет, постріли та удушення: романтична зустріч закінчилася вбивством (ФОТО, ВІДЕО)
Читайте на ГК:“Таксі” за 11000 зелених: деталі гучного затримання на Закарпатті (ФОТО)
Читайте на ГК:Вправлялись на влучність: закарпатець влаштував стрілянину  біля садочка (ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська