1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Головний коуч "Бужори" про стан справ в іршавському футбольному клубі

26.02.2020 16:22 Спорт

Йдеться про тренера Івана Івановича Білака із ВИноградова.

Йдеться про тренера Івана Івановича Білака із ВИноградова.

Вони творять на полі фантастичні дива. Іноді змінюють хід гри за долі секунди, демонструючи неймовірну швидкість. З блискавичного дотику м’яч заганяють у сітку воріт. Дивують ефектним володінням «лобдою» і точним пасом, часто тримають у напрузі… За все це ми і любимо футболістів, котрі дарують нам хвилю позитиву та незрівнянних емоцій, які важко словами передати, інформує "Лобда". 

Безперечно, іршавська «Бужора» має свої славні традиції. Але все ж минулий рік видався не дуже втішним - не було особливо чим порадувати вболівальників, бо на обласному рівні команда займала останні позиції. Виходячи з цього, назріла необхідність зробити певні висновки і  приймати відповідні рішення. Президент клубу Василь Лазорик запросив до співпраці тренера Івана Івановича Білака з Виноградова. З останнім якраз і мав розмову з приводу того, як ситуація в команди виглядає нині. 

Як розповів Іван Білак,

цьогоріч у зимовій першості області заявило про участь 18 футбольних команд. Їх розбили на 4 підгрупи. Щоправда, у двох з них було по 5 команд, де клуб, за результатами змагань, з останнім місцем вилітав автоматично. Загалом спочатку у кожній підгрупі проводили ігри, аби з-поміж 4 команд визначити лише місце кожної з них. А вже після цього  футбольний клуб матиме відповідного суперника й гратиме на виліт. Отже, якщо зараз команда зазнає поразки, то, як то кажуть, зійде з дистанції. 
Іршавська «Бужора» опинилася в одній підгрупі з «Севлюшем» з Виноградова, футбольним клубом Великої Копані та ФК «Боржавське». Наші футболісти вже провели всі три ігри. Вони виграли у Великої Копані з рахунком 9:1. Із «Севлюшем» розійшлися нічиєю – 2:2. ФК «Боржавське» перемогли з рахунком 7:1. У раунді плей-оф була переможена міжгірська «Верховина» 8:0.

За словами тренера «Бужори», у команді відбулися певні ротації. З попереднього складу залишилося всього кілька чоловік. На початку зимової першості Іван Іванович зібрав 23 футболістів, з яких і вирішив «зліпити» спортивний моноліт. Вже після першої гри кілька з них «відсіялося». Команда складається із спортсменів Іршавщини, Виноградівщини та Мукачівщини, переважну більшість якої, звісно, становлять гравці з нашого району. Футболістів постійно підтримує Іршавська ОТГ на чолі з Степаном Бобиком. Тренуються по 2-3 рази на тиждень у післяробочий час. Зазвичай на перепоні розвитку футболу стоять заробітки. Та радує, що із футболістами знайдено спільну мову і домовлено про те, що до кінця сезону не покидатимуть клуб. 

Новий наставник іршавчан стверджує, що в першу чергу звертає увагу на те, як футболіст проявляє самовіддачу та характер, приймає рішення на полі. Він каже: «Тренер повинен бути авторитетом для футболістів і привчити їх до певної дисципліни, бо інакше хорошого результату не буде». На його думку, наставник має добре відчувати гравців і розуміти, хто і на якій позиції буде більш ефективним. У футболі не все так просто, як здається на перший погляд. Багато талановитих юних гравців, коли потрапляють у дорослі склади, покидають футбол, бо не можуть змиритися з важкою працею над самовдосконаленням.

Виноградівець Іван Білак закінчив факультет фізичного виховання Вінницького державного педагогічного університету. Спортивний менеджмент опановував також у Східноєвропейському слов’янському університеті. Футболом захоплюється змалку і захищав честь різних команд Закарпаття. Свого часу грав навіть за «Ниву» Вінниці та Тернополя. Тренерською діяльністю займається вже дванадцять років. Опікується в основному дітьми. До речі, один із його вихованців Віталій Гандера навчається зараз в академії столичного «Динамо». Чотири роки Іван Білак тренував ФК «Севлюш». Віднедавна він став наставником іршавської «Бужори». З його ім’ям пов’язують надії на відродження славних традицій наших футболістів.

Як бачимо з кількох ігор зимової першості області, перші кроки Івана Білака в якості тренера іршавських футболістів виявилися ефективними і дали результат. Армія палких вболівальників «Бужори» й надалі чекає на якісну й видовищну гру, появу нових зірок. Залишається вірити і надіятися, що підопічні І. Білака під його чітким керівництвом не підведуть і впевнено штурмуватимуть вищу лігу… 

Нагадаємо, Ужгородський "Минай" та білоруський "Вітебськ" розписали мирову

Читайте на ГК:На Іршавщині спалахнула надвірна споруда: відомі деталі пожежі (ФОТО)
Читайте на ГК:Попався "на гарячому": на Закарпатті поліцейські затримали наркоторговця (ФОТО)
Читайте на ГК:Закарпаттям шириться ще одна болюча звістка: клята війна забрала життя Героя (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська