1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

"Минайці" програли "Ужгороду"

14.02.2020 16:00 Спорт

У черговому спарингу місцевих професійних клубів команда Іваниці переграє своїх іменитих сусідів.

У черговому спарингу місцевих професійних клубів команда Іваниці переграє своїх іменитих сусідів.

«Минай» протягом всієї гри володів ініціативою. Проте у другому таймі пропустив дві прикрі контратаки, які і визначили переможця, інформує "Лобда" з посиланням на Інформаційний департамент ФК «Минай».

Варто додати, що врятувати гру наші футболісти могли – але зовсім трохи не пощастило…

У цій грі тренерський штаб традиційно експериментував зі складом і дав можливість пограти всім гравцям – в тому числі і тим, хто на перегляді. Варто відзначити, що на цьому тижні це була перша товариська гра, тому наші футболісти виглядали значно свіжішими, ніж у попередніх іграх. Проте не варто відкидати важкі дворазові щоденні тренування, які тривають без відпочинку.

«Минайці» у матчі відразу заволоділи м’ячом та завдали грі високий темп: вони контролювали гру, а коли втрачали круглого, то застосовували високий пресинг. Суперник був до такої гри готовий: зрештою, це вже третій товариський матч за цей місяць і опонент нас вивчив добре. Проте з часом пресинг давав результат і опонент все частіше почав втрачати м’яч ще на своїй половині поля.

«Минай» же м’ячом володів, але у атаці справи не йшли. Перший гострий момент виник лише на 20-ій хвилині, коли пройшов гострий простріл правим флангом від Стасюка, але Маїк не завершив атаку і пробив мимо. У наступні 10 хвилин ворота «Ужгорода» турбували щонайменше тричі – сходу з різних позицій пробивав Стасюк, Карноза, Кіча.

Тиск на ворота суперника зростав постійно, але вразити їх не виходило. За 10 хвилин до перерви мав шанс Страшкевич, який вже звично займав позицію флангового захисника, відповідального за всю бровку. З лівого флангу він пробивав і влучив у поперечину. А майже під свисток арбітра про закінчення першої половини гри момент мав Глагола після розіграшу кутового – але пробив вище воріт.

На другий тайм Василь Кобін випустив на 90% зовсім інший склад, у якому грали і футболісти, які наразі на перегляді. І, зрозуміло, що десь їм не вистачило взаєморозуміння на полі. А у складі «Ужгорода» вийшов їх лідер Адріан Пуканич, який суттєво додав своїй команді гостроти та взаємодії між лініями. І це їм допомогло – на 60-ій хвилині пропускаємо контратаку і з правого флангу екс-«минаєць» Федак робить точну передачу в центр штрафної, де Чонка її вдало завершив – 0:1. На 78-ій хвилині «Ужгород повторив це: тільки пробивав Пуканич, але з його ударом справився Кулініч. На добиванні першим був Пінковський - 0:2.

Зрозуміло, що на останні 10 хвилин «Минай» організував штурм воріт суперника. Особливо гарячими у холодну та мокру закарпатську зиму виявилися останні 5 хвилин.  Моменти були у Пиняшка, Капустея, Кополовця, але не вистачало останнього удару. Повернув надію нашим вболівальникам Нурієв, який після чергової атаки розібрався у штрафній і пробив у дальній кут – 1:2.

Після цього було щонайменше два гострих моменти у «минайців», але не непощастило. Спочатку м’яч після дальнього удару пройшов поруч із стійкою, а потім Капустею не вистачило зовсім трохи після його спроби перекинути голкіпера. Рахунок залишився незмінним.

У підсумку за три товариські матчі з «Ужгородом» ми двічі святкували перемогу, один раз поступилися.

Проте без поразок не буває перемог. І такі матчі важливі для кращої роботи у майбутньому. Тренерський штаб отримав необхідну інформацію та зрозумів над якими помилками ще слід попрацювати. Попереду – виліт на збір в Туреччину, де команда буде не тільки посилено тренуватися, а й проведе щонайменше 4 товариські матчі.

Нагадаємо про новини з "полів" Ужгородської футзальної ліги

Читайте на ГК:День народження став днем поховання: полеглому Герою із Закарпаття мало б виповнитися 29 років (ФОТО, ВІДЕО)
Читайте на ГК:Перепалка на Закарпатті: поліцейські затримали підозрюваного у нанесенні тяжких ножових поранень (ФОТО)
Читайте на ГК:Чемпіонат України з футболу: військовий Ужгородського РТЦК та СП зробив символічний удар м’ячем (ФОТО, ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська