1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Ужгородський "Минай" переграв київських "пивоварів" з рахунком 4:1

24.11.2019 19:01 Спорт

"Минайцям" вже другий рік вдаються «фінальні» матчі.

Ужгородці ефектно завершили 2018-ий голом Лободи у ворота вінницької «Ниви», виграли останню гру у Другій лізі, те саме повторили і цього року, інформує "Лобда" з посиланням на Інформаційний департамент ФК «Минай».

Перед самою перервою закарпатська команда зробила своїм вболівальником справжній подарунок – розгромила лідера Першої ліги «Оболонь-Бровар» на своєму полі.

Василь Кобін після матчу зізнався: пам’ятаючи гру з цією командою в Києві, сьогодні він вирішив так само зіграти у відкритий футбол. Влаштувати, як то кажуть, повторну перестрілку. Тому у складі вийшло багато швидких та креативних гравців – Глагола, Пиняшко та навіть Карноза, якого місцева публіка вже давно не бачила в основі. Здивував позицією Страшкевича – він, а не Жичиков (той грав центр бека), грав на фланзі оборони. І справився із задачею – чого варті тільки його діагональні передачі.

«Перестрілка», щоправда у одні ворота, розпочалася буквально з перших хвилин. Закарпатці з перших секунд включили швидкість і ринулися в атаку без зайвої розкачки. І, що важливо, «минайці» атакували максимально ефективно – у перші 20 хвилин вони створили три нагоди і дві з них – реалізували.

Спочатку на 13-ій хвилині відзначився Гегедош, який у цій грі не просто був на вістрі, а грав дуже варіативно: то спускався за м’ячем глибше, то на фланг переходив. Саме так і забив – отримав м’яч на лівому фланзі, пробрався у штрафну і пробив під ліву руку голкіперу «Оболоні» - відбити йому було незручно і м’яч покотився у ворота – 1:0.

Через 5 хвилин вчорашній лідер Першої ліги пропустив ще один – Нурієв пробрався до карного майданчика, скинув на Глаголу – Олександр пробив класно з метрів 15, але потрапив у поперечину. Проте атака не завершилася – м’яч полетів акуратно на Карнозу, який головою переправив м’яч у ворота – 2:0 і перший гол Артура у Першій лізі.

Підопічні С. Ковальця намагалися хоч трохи вирівняти гру, але після такої 20-ти хвилинки це було важко. У першому таймі їх атаки запам’яталися хіба дальнім класним пострілом досвідченого Валєєва та виходом Слободяна один-на-один, який ефектно перервав Кулініч – колишній гравець «Оболоні», між іншим.

А ось «минайці», відчувши запах крові, зупинятися не збиралися. Моменти були у Гегедоша, Глаголи, Пиняшка. Кияни не збиралися закриватися на своїй половині поля і господарі вміло цим користувалися, демонструючи дуже хорошу швидкість. Тільки на останній 45-ій хвилині вони встигли провести дві атаки.

Забити вдалося трохи раніше. На 37-ій хвилині гравець «Оболоні» зіграв рукою у штрафній і призначили 11-метровий. Традиційно вирок виконав Нурієв – 12-ий гол Анатолія у чемпіонаті.

Після 0:3 у першому таймі, кияни так і не оговталися у другому. Досвідчений Василь Кобін розумів, що розслаблятися з таким суперником його команді не варто, тому знайшов потрібні слова для підопічних і  після перерви «минайці» продовжили грати у такому ж дусі – агресивно, швидко та, що головне, ефективно.

На 56-ій хвилині їм вдалося закріпити свою перевагу ще одним голом – 9 м’яч у сезоні забив Гегедош. Він міг стати соавтором і 5-го: після класного виходу з оборони в атаку він хорошою скидкою вивів Пиняшка на ударну позицію, але завадила забити йому штанга.

Але замість 5:0 рахунок став 4:1.  У наступному епізоді відзначилась «Оболонь-Бровар» - забив Єфремов. У вболівальників Києва з’явилася надія на інтригу, але господарі особливо багато не дозволяли «пивоварам». Свіжі Кіча, Кополовець, Лобода допомогли не зменшувати темп у грі, а у киян і без того вистачало браку.

Так, в останні 10 хвилин господарі віддали м’яч «Оболоні»,  так, вони створили ще два непоганих моменти за цей час, проте ні у кого не виникало сумнівів у підсумковій перемозі «Минаю».

4:1 – ефектно, яскраво та видовищно. І історично – стільки голів наша команда ще не забивала у професійному футболі. І, що приємно, це у ворота команди, яка претендує на вихід в УПЛ.

Що ще раз підкреслює важливість цієї перемоги! Браво, «минайці»!

Наступний свій поєдинок команда проведе аж в кінці березня. А поки – заслужений відпочинок.

«Минай» - «Оболонь-Бровар» 4:1

Голи: Гегедош, 13, Карноза, 19, Нурієв 38 (пен.), Гегедош, 56 - Єфремов, 70.

«Минай»:  Кулініч, Стасюк. Маткобожик, Гавриленко, Жичиков, Глагола (Кіча), Карноза (Вагін), Пиняшко, Нурієв (Лобода), Страшкевич, Гегедош (Капустей)

«Оболонь-Бровар»: Федорівський, Батальський (Безуглий), Валєєв (Ульянченко), Гуськов (Мединський), Єфремов, Майданевич, Покотилюк, Слободян (Пучковський), Тєрєхов, Коваленко, Ковбаса (Бровченко)

Попередження: Нурієв -  Гуськов

Нагадаємо, команда із закарпатського села стала українською футбольною сенсацією (ВІДЕО)

Читайте на ГК:Весняне диво на Закарпатті: каштани зацвіли в одному з регіонів області (ФОТО)
Читайте на ГК:В Ужгороді провели екскурсію для поранених військових (ФОТО)
Читайте на ГК:Голови та руки обмотанні залізними канатами: українські археологи виявили шокуючу знахідку (ФОТО)