1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

На Берегівщині проходив відкритий чемпіонат України з велоспорту в залі (ФОТО)

27.10.2019 10:35 0 Спорт Автор: Голос Карпат
 

У першості взяли участь 58 спортсменів, які виступили у 62 видах.

Переможців визначали в 16 категоріях. Залікові бали велоакробатам нараховували судді зі Швеції, Німеччини та України.

Найбільше золотих медалей, зрозуміло, вибороли господарі, які були представлені переважаючою кількістю – 35 спортсменів у різних вікових групах. Закордонних гостей представляли команда Словаччини і три - з Угорщини.

Виступи велосипедистів можна порівняти зі своєрідним театральним дійством. Двоколісний їде по колу, а “наїзник” демонструє всілякі чудеса: рухається на одному колесі – вперед і назад, робить стійку на голові, “ластівку”, стоїть на рамі свого залізного “коня” тощо.

“Головне у цьому виді спорту – це координація, сила і гнучкість,- каже Голосу Карпат головний наставник збірної України, директор Великоберезької ЗОШ Тихомир Гейці, який разом із дружиною Наталією займаються зі своїми вихованцями з підліткового віку.- Зараз у нас з десяток висококласних велосипедистів, які гідно представляють Україну на різних міжнародних змаганнях. Зокрема, нинішнього року вибороли друге місце на чемпіонаті Європи – “срібло” додому з Парижа привезли Себастьян Гей та Панна Зан Фабіан.”

До слова, збірна України з велосипедного спорту  в залі, до складу якої входять переважно вихованці подружжя Гейці з Великих Берегів, значиться в  ТОП-10 кращих команд планети.

Велоакробатика надзвичайно популярна нині в Австрії, Німеччині, сусідній Угорщині, високими темпами розвивається і в інших країнах. На жаль, в Україні їй приділяють недостатньо уваги, зокрема, що стосується фінансової підтримки. Все тримається на ентузіазмі вчителів та учнів, їх батьків, споносорів і меценатів. Хоча лише один велосипед коштує понад 2 тисячі євро. Все ж цей вид притягує молодь, адже він малотравмований, розвиває тіло, є дуже цікавим і видовищним. У цьому ще раз переконались нечисленні глядачі, що відвідали нинішній відкритий чемпіонат.

У суботу у Великих Берегах перемогу святкували в одиночному катанні в різних вікових категоріях: Юрій Левко, Регіна Товт, Жомбор Бекк  (Угорщина), Барбара Будногазі, Томаш Човті та Анна Шаркозі (Угорщина), Крістіана Копор, Себастьян Гей, Панна Зан Фабіан, Мартін Шен і Жофія Гедьец (Угорщина). 

У парних змаганнях дівчат не мали собі рівних Вівієн Молнар та Барбара Будногазі. У змішаних парах, як завжди, блискуче виступили срібні призери Європи Себастьян Гей та Панна Зан Фабіан. У “четвірці” на вищій сходині п’єдесталу дівчати зі словацького Колларова.

Тепер збірна України готується до чемпіонату світу, що у грудні проходитиме у Базелі (Швейцарія) – знову шукають спонсорів для фінансування поїздки. А ще мають намір взяти участь у змаганнях на Кубок Східної Європи, що відбудеться в угорському місті Бокор. 

Нагадаємо, на Берегівщині вперше проходив соціальний фестиваль футболу.

Читайте на ГК:“Для чого це все виставляння в мережі?”: ДТП “розбрату” в Берегові (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Закарпатка потрапила у руки тирана-чоловіка: кривдник погрожував розправою (ФОТО)
Читайте на ГК:Серце щемить від болю: на Закарпатті пожежа забрала життя 19-ти чотирилапих пухнастиків (ФОТО)