1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Футбольний клуб «Минай» обіграв серйозного та міцного суперника – «Авангард» з Краматорська

19.10.2019 20:07 Спорт

Після бойової нульової нічиєї у першому таймі, Василь Кобін зробив певну перестановку в ігровій схемі і це принесло результат: забили гравці, які вийшли на заміну – Маїк та Араужо.

Після бойової нульової нічиєї у першому таймі, Василь Кобін зробив певну перестановку в ігровій схемі і це принесло результат: забили гравці, які вийшли на заміну – Маїк та Араужо.

З перших хвилин «Авангард» відразу почав чинити спротив господарям та намагався позбавити їх м’яча. «Минайці» були до цього готові – і перша десятихвилинка пройшла у активній боротьбі в  центрі поля, повідомили в прес-службі "Минаю".

Моменти першими стали створювати саме господарі – особливо відзначався Гегедош. На 10-ій хвилині пройшла цікава атака: Роберт у штрафному майданчику отримав пас від Нурієва і пробивав у площину воріт – спіймав голкіпер. А хвилин через десять Роберт втікав у контратаку, його за межами штрафної зустрів голкіпер, відбулося зіткнення, мяч відкотився до нашої команди, але  удар Нурієва на добиванні прийшовся вище.

«Авангард», розуміючи, що господарі не збираються уступати у володінні м’ячем, почав грати «від суперника»: футболісти Краматорська намагалися швидко вийти з оборону в атаку через короткий пас, пресингували наших захисників, змушуючи їх помилятися. І це принесло їм результат. У другій десятихвилинці спочатку Яворський вибігав сам-на-сам з Поповичем, але Андрій завадив траєкторії м’яча і останнього вибив подалі Маткобожик, а через 5 хвилин через помилку Антоніо півзахисник Лобов мав такий же момент, але йому забракло точності.

«Минайці» також  постійно тиснули на ворота суперника, але бракувало останнього точного удару. Більше моментів стало виникати після другого тайму. Господарі суттєво збільшили темп у грі і захисники суперника не завжди встигали за діями закарпатської команди.

Так, на 53-ій хвилині все той же Гегедош міг відкривати рахунок, але цього разу після його класного удару метрів з 20-ти йому завадила хрестовина.

А далі були заміни від Василя Кобіна, які і зіграли ключову роль у матчі. Він випустив на поле Олега Маїка, чим збільшив атакуючу міць команди і це збільшило тиск на захисників суперника. Плюс Маїк форвард високий і це давало змогу боротися на другому поверсі.  Подібний тиск дав результат – команда забила з кутового. Нурієв подав, м’яч у штрафній відбився від землі, а на підборі Олег був тут як тут – 1:0.

За таких обставин «Авангард» змушений був більш розкритися, а «Минай» тільки цього і чекав. На емоційному підйомі ми ринулися в атаку і моменти у нас почали виникати досить часто. Закріпити перевагу допоміг ще один гравець, який підсилив гру команди із лавки запасних – Енріке Араужо.

Він вдало зіграв на добиванні після прострілу Стасюка та удару головою Нурієва – 2:0. До речі, той факт, що Нурієв став грати вище, а починав він матч на позиції центрального півзахисника, теж зіграло свою роль.  

Араужо міг і раніше забивати – за 6 хвилин до його голу він вдало зміщувався з лівого флангу в центр та пробивав, але голкіпер Денчук з цим ударом розібрався.

Після пропущеного голу «Авангард» вже перестав вірити у позитивний результат цього матчу – у них були ще небезпечні стандарти, але їх підводила реалізація.

Підводила вона і «минайців», які не відійшли назад і прагнули забити третій гол. Проте і 2-ох голів нам вистачило для ювілейної 20-ої перемоги на рідному стадіоні у статусі професійної команди. Молодці, «лиси»!

Ці три очки допомогли закарпатцям увійти в 5-ку кращих. Тепер «Минай» всього на 1 заліковий пункт відстають від лідируючого місця у Першій лізі.

Наступний свій матч, який стане заключним у Першому колі, «Минай» проведе на виїзді, 26 жовтня, з луцькою «Волинню».

«Минай» - «Авангард» (Краматорськ) 2:0

Голи: Маїк, 59 (1:0), Араужо, 78

Нагадаємо, виноградівський "Севлюш" вже дограє свій черговий чемпіонський сезон.

Читайте на ГК:300 доларів за «допомогу» у складанні іспиту з водіння: двом закарпатцям повідомили про підозру (ФОТО)
Читайте на ГК:Запобігання корупції: на Закарпатті відбувся мобільний курс оборонного менеджменту (ФОТО)
Читайте на ГК:Готель Брістоль зібрав кошти на розвідувальний БПЛА та передав його військовим