1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

В Закарпатті вперше пройшов фестиваль сили (ФОТО)

10.09.2019 16:10 0 Спорт Автор: Голос Карпат
 

8 вересня у Білках, що на Іршавщині, стартував перший в своєму роді фестиваль «Богатирська сила» - свято традиційних неолімпійських ігор.

Заняття, якими займалися жителі цієї території і є притаманні для наших предків. Фестиваль був присвячений 120-річчю від дня народження найсильнішої людини планети ХХ століття. 

"Довести свою силу та мужність в командній грі і спробувати поборотися за кубок «Богатирської сили», який належав свого часу Чемпіону планети ХХст. взяли 5 команд" - розповів "Голосу Карпат" один з організаторів свята Михайло Штефаньо.

Змагання проводилися з таких дисциплін :

- Кум чи Батичко

- Серце сили 

- Сільський боулінг 

- Боржавський петанк 

- Білківський дарц 

- Візна упряжка

- Фішка Кротона

- Фура-1928

Перше місце виборола з великим відривом команда: «Греблянські орли » - 35, на другій сходинці опинилися «Колобки» - 27, на третій - «Більчани» - 21, четвертій - «Шиншира» - 13. 3аключною командою, в таблиці переможців, опинився «Кіфлик» - 10.

"День змагань почався з ознайомлення це з вільної екскурсії, де розповідалось про саме село Білки його особливості.., але найбільш уваги присвячено саме життю Івана Фірцака (Івана – Сили). Декілька слів з його життя як спортивної кар’єри так і про особисті якості як Людини з нами поділились його родичі. 

Взагалі самі змагання привели фурор і під час них вся увага була прикута саме на учасників, адже саме такі види змагання вперше були представленні" - розповів п.Штефаньо. 

В ході свята діяла дитяча локація, та майстер класи, традиційна – бабчина кухня, а на завершення була дискотека, яка тривала до самого ранку. Як все пройшло, дивіться у фотогалереї "Голосу Карпат".

Нагадаємо, Ужгород запрошує на музичний фестиваль «Фортеця Унґ».

Читайте на ГК:Попався "на гарячому": на Закарпатті поліцейські затримали наркоторговця (ФОТО)
Читайте на ГК:Закарпаттям шириться ще одна болюча звістка: клята війна забрала життя Героя (ФОТО)
Читайте на ГК:Спецоперація на Закарпатті: поліція затримала зловмисника на збуті нелегальних боєприпасів (ФОТО)