1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Футболісти ужгородського "Минаю" здобули перемогу над "Балканами"

05.09.2019 13:08 Спорт

4 вересня у рамках 7-го туру Першої ліги України головна футбольна команда Закарпаття на своєму полі приймали «Балкани» (с. Зоря, Одеська обл.).

4 вересня у рамках 7-го туру Першої ліги України головна футбольна команда Закарпаття на своєму полі приймали «Балкани» (с. Зоря, Одеська обл.).

Минайці зі старту гри заволодів м’ячем і активно йшли вперед. Гольові моменти біля воріт Олексія Паламарчука виникали один за одним, але значна їх частина успіхом для господарів не увінчалася, повідомив КО.

Тільки у стартовій 20-хвилинці підопічні Василя Кобіна щонайменше шість (!) разів могли забивати. Гольові нагоди виникали не тільки в гравців атакуючого плану, а й у футболістів захисту. Якщо удари Олександра Глаголи (м’яч пройшов над поперечиною), Василя Пиняшка (сейв голкіпера) та Роберта Гегедоша (вдала гра голкіпера) результату не давали, то Нурієв свій перший же небезпечний момент реалізував. Анатолій у штрафному майданчику обіграв захисника і завдав удару, з яким Паламарчук впоратися не зміг (1:0). Вже за дві хвилини сьомий номер «Минаю» міг оформити дубль, але прицільний постріл з-за меж штрафного майданчика прийняла на себе стійка. Опісля двічі на вістрі атаки опинявся Петро Стасюк, але захиснику забракло точності.

Ключовий епізод у матчі стався на 35-й хв.: Сергій Платунов не за правилами зупинив Гегедоша у власному штрафному майданчику, за що був покараний червоною карткою та призначенням пенальті. Точного удару з «позначки» завдав автор першого голу – Анатолій Нурієв (2:0). За мить до свистка на перерву рахунок міг стати розгромним, але перспективний удар зі штрафного у виконанні Артура Карнози відбив голкіпер. Здавалося, що ведучи в рахунку 2:0 та граючи в більшості, «Минай» впевнено доведе справу до перемоги, та ні. Господарі поля не змогли уберегти своїх вболівальників від нервової кінцівки гри.

Сценарій другої 45-хвилинки був дещо схожий на першу (домінування господарів та низка гольових моментів), однак була суттєва відмінність – нульова реалізація та гол від гостей. На 69-й хв. Василь Пиняшко завдавав удару з-меж штрафної, але голкіпер відбив, а в другій хвилі атаки прицільний удар Нурієва зупинила рука захисника. Вирок арбітра – 11-метровий удар, який не зумів реалізував Олег Маїк (вдало зіграв голкіпер). Згодом нагоду для взяття воріт мав Енріке Араужу, та удар бразильця відбив Паламарчук.

За таке марнотратсво гольових моментів господарі були покарані: на 86-й хв. Олексій Чернишов вийшов віч-на-віч з Андрієм Поповичем і перекинув голкіпера (2:1). На доданих арбітром хвилинах минайці могли забити втретє, однак знову підвела реалізація. Супер-нагоди були в Араужу: спочатку вихід віч-на-віч з голкіпер завершився потраплянням м’яча в стійку, а згодом постріл на добиванні заблокував захисник. На завершальний компенсованій хвилині «Минай» все ж увігнав м’яч у сітку воріт, однак асистент арбітра зафіксував офсайд.

В підсумку «Минай» здобув перемогу (2:1) і піднявся на сьоме місце в турнірній таблиці (11 очок). Відставання від прохідного третього місця всього три залікові бали. Наступну гру закарпатський колектив проведе 9 вересня (початок гри о 19:00) на виїзді проти «Металіста 1925» (Харків).

Нагадаємо, прокуратура затвердила обвинувачення двом мукачівцям, підозрюваним у розбійному нападі на АЗС з одним убитим.

Читайте на ГК:Парк-готель «Брістоль» зібрав кошти на розвідувальний БПЛА та передав його військовим
Читайте на ГК:Летальний наслідок від грипу: в Україні померла 9-річна дитина
Читайте на ГК:На Закарпатті водій намагався дати хабаря поліцейським: що було далі (ФОТО)