1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Став відомий чемпіон Ужгородщини з футболу

27.08.2019 14:21 Спорт

Фінальний поєдинок між «Олімпіком» (Коритняни) та «Лідером» (Сторожниця) відбувся у неділю, 25 серпня, на стадіоні ГРК «Камелот».

Фінальний поєдинок між «Олімпіком» (Коритняни) та «Лідером» (Сторожниця) відбувся у неділю, 25 серпня, на стадіоні ГРК «Камелот».

«Олімпік» з перших хвилин пішов в атаку, однак серйозно потурбувати Новака вдалось лише після прострілу Мартинича. Матолчі пробив з 10 метрів, однак не сильно і голкіпер впіймав. «Лідер» відповів на 19-й хвилині ударом Романюка з 22 метрів, Гвазава перевів на кутовий, повідомила lobda.at.ua.

Надалі конструктиву у грі сало менше, коритнянці поспішали йти вперед і одразу втрачали м’яч на початковій фазі атаки. Сторожниця вичікувала свого моменту у контратаках, де моторний Станко підміняв у атаці дискваліфікованого Савка.

На 29-й хвилині Мартинич вийшов практично один в один з лівого краю, однак переграти Новака не зумів. На завершальній хвилині першого тайму Станко проривався до воріт, але пробив не точно.

Після перерви синьо-білі зуміли доволі швидко вийти вперед. Подачу з кутового головою замкнув Хом’як – 0:1.

Сьогодні був явно не день атакуючого футболу, адже довести атаку до завершального удару вдавалось вкрай рідко. Та все ж Коритнянам, як і супернику, на допомогу прийшов стандарт в 20 метрах від воріт. До м’яча підійшов капітан команди Роман Плиска і потужним пострілом увігнав шкіряного у сітку воріт – 1:1.

В одному з епізодів «Олімпік» зумів забити ще раз, однак Мартинич зробив це рукою, за що отримав жовту картку. А на 84-й хвилині коритнянський форвард у боротьбі у чужій штрафній опинився на газоні, арбітр розцінив це як симуляцію, показав Олегу друге попередження, і вилучив його з поля.

У час, що залишився команда Калабіги тактично провела заміни, а гравці звертались за допомогою до лікаря. Тож команди очікувала серія одинадцятиметрових. Розпочав Роман Плиска – 1:0. Далі Маріаш зрівняв – 1:1. Жидик був точним – 2:1. Хом’як знову пробив Гвазаву – 2:2. Сігеті переграв Новака – 3:2. Гандяк з позначки влучив у поперечку – 3:2. Матолчі реалізував свій удар – 4:2. Сеніна скоротив відрив – 4:3. А Штулер забив вирішальний удар – 5:3.

Нагороди кращих гравців у фінал отримали захисники Ярослав Куцик із Сторожниці та Юрій Жидик із Коритнян.

«Олімпік» (Коритняни) – «Лідер» (Сторожниця) – 1:1 (пен. 5:3)

Голи: Плиска 76 – Хом’як 50.

«Олімпік»: Іраклій Гвазава, Роман Плиска, Юрій Жидик, Іван Диковець, Орест Петканич, Павло Сігеті, Василь Штулер, Олександр Гончаров, Йосип Матолчі, Олег Мартинич, Володимир Дичка.

Запасні: Віталій Микович, Руслан Ткаченко, Юрій Бігдан, Іван Чіприч.

Тренер – Мікі Калабіга.

«Лідер»: Михайло Новак, Ярослав Куцик, Владислав Романюк, Сергій Хомяк, Максим Маріаш, Сергій Галуненко, Юрій Костик, Валерій Гандяк, Владислав Рилець, Антон Станко, Микола Мелекесцев.

Запасні: Віталій Булина, Микола Долгош, Олександр Сеніна, Олександр Сокач, Андрій Курта, Юрій Стеблюк.

Тренер – Тиберій Мальованець.

Вилучення: Мартинич 84.

Нагадаємо, у Рахові зник безвісти 15-річний хлопець.

Читайте на ГК:Летальний наслідок від грипу: в Україні померла 9-річна дитина
Читайте на ГК:На Закарпатті водій намагався дати хабаря поліцейським: що було далі (ФОТО)
Читайте на ГК:День народження став днем поховання: полеглому Герою із Закарпаття мало б виповнитися 29 років (ФОТО, ВІДЕО)