1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Закарпатці треті на Міжнародному медичному раллі – 2019 (ФОТО)

08.06.2019 18:34 0 Спорт
 

Три дні поспіль в області змагались бригади карет “швидкої допомоги”.

В раллі взяла участь 41 команда з усіх регіонів України, в тому числі з Донеччини та Луганщини. Своє вміння демонстрували і закордонні фахівці з Польщі, Румунії, Прибалтики.

Для виконання завдань п’ятьох локацій учасникам запропонували два райони краю. Обрали Берегівський. У п’ятницю пообіді на сільському стадіоні в Яноші відбулося нагородження переможців.

Почалося воно на півгодини пізніше запланованого, бо несподівано пішов рясний дощ. Так само раптово він припинився і на небі виглянуло сонечко.

“Це Господь нас окропив святою водою і благословив,- зауважив у вітальному слові господар одного з турів поєдинків (локація “Рятування потерпілих в ДТП”), власник готельно-розважального комплексу “Гелікон”, де проживала більшість учасників, депутат районної ради Тиберій Біров. Він же запросив переможців – команду екстренної медичної допомоги з Полтави, на дводенне перебування в Яноші з напівпансіоном та безклштовним відвідуванням сауни і соляних кімнат.

“Дуже б хотілося, аби про закарпатців не говорили як про можливих сепаратистів, як це інколи чуємо,- акцентував Тиберій Біров.- У нас тут проживає мирний народ, який шанує свою державу й товаришує з усіма її представниками. Про це могли наочно переконатись всі учасники нинішнього медичного раллі.”

Слова промовця зустріли гарячими оплесками.

Працівників “швидких допомог” тепло вітали також директор Українського наково-практичного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф” Євген Мороз, його закарпатський колега Томаш Білинець, в.о. начальника департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Тетяна Міцьо. Всі вони відзначали високу майстерність та професіоналізм учасників турніру, бажали їм нових досягнень.

На переможців у номінаціях чекали почесні Кубки, відповідні Дипломи й медалі та пам’ятні сувеніри у вигляді закарпатського ведмедика з емблемою екстренної медичної допомоги, виготовлені киянами, теж лікарями й суддями змагань Іваном Кузьмінським та окрім цього ще й ведучим урочистої програми нагородження, хірургом Віталієм Крилюком.

Нагадаємо: минулого року бригада “швидкої допомоги” із Закарпаття на подібному раллі стала чемпіоном. На жаль, нинішнього земляки у складі лікаря Михайла Бойскка, фельдшера Андрія Семедія та водія Юрія Гарапко були лише третіми серед українських команд. Перемогу вибороли медики з Полтави, “срібло” у сумчан.

Серед іноземних колективів найкращі результати продемонструвала бригада “швидкої” з Литви, яка випередила Польщу і Словаччину. В одній із номінацій “золоті” нагороди вручили румунам, які при цьому виконали свій національний танець. Прикметно, що привітати їх з відмінним виступом прибули представники Міністерства охорони здоров’я та Служби порятунку країни, які кружляли в танку разом з лауреатами, чого, на жаль, не скажеш про наших високопосадовців.

Окремо відзначали студентські “трійки”. Тут знову найсильнішими виявились спудеї з Литви. Другими фінішували вихованці Хмельниччини та Запоріжжя. Третіми стали майбутні лікарі з Рівного. В ряді інших локацій перемогу здобули колективи медиків з Харкова, Волині, інших міст України.

Абсолютним чемпіоном раллі суддівська колегія визнала бригаду приватного медичного закладу “Оберіг” з Києва.

Нагадаємо, "Про компанію Gofer Mining Plc ані нам, ані громадськості нічого не відомо", стверджують депутати Мужієва.

Читайте на ГК:“Мама хоче закрити його від усього світу”: на Закарпатті на світ з'явилося “дитинча” з обличчям у формі серця (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Важка втрата для кожного: 46-річний закарпатець приєднався до лав “Небесного війська” (ФОТО)
Читайте на ГК:“Щоб ми мали можливість жити”: ще один закарпатець відправиться в останню земну путь (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська