1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Чемпіонат Закарпаття з пауерліфтингу назвав переможців (ФОТО)

17.04.2019 08:31 Спорт

Минулих вихідних у селі Зарічово Перечинської міської ОТГ пройшов чемпіонат Закарпатської області з пауерліфтингу з жиму лежачи й класичного жиму лежачи.

Минулих вихідних у селі Зарічово Перечинської міської ОТГ пройшов чемпіонат Закарпатської області з пауерліфтингу з жиму лежачи й класичного жиму лежачи.

В обласному чемпіонаті взяли участь 76 спортсменів, котрі представляли шість адміністративно-територіальних одиниць краю.

Турнір видався досить представницьким, адже у ньому взяли участь троє майстрів спорту України міжнародного класу, четверо майстрів спорту, переможці й призери міжнародних і всеукраїнських чемпіонатів.

Серед жінок  у ваговій категорії до 47 кг представниця Баранинської ОТГ Єлизавета Рижак підняла найбільшу вагу змагань – 80 кг і перемогла в обох видах програми.  Золотий дубль також зробили хустянки Ірина Сенкевич (до 52 кг), Ольга Якоб (до 84 кг) і студентка УжНУ Катерина Гунченко (до 72 кг). У жимі лежачи чемпіонкою стала студентка УжНУ Лілія Манзулич (до 63 кг),  у класичному жимі лежачи у цій ваговій категорії перемогла Катерина Пліс з Мукачева, а у вазі до 52 кг - Габріела Бонь з Виноградівського району.

В абсолютному заліку серед представниць прекрасної статі майстри спорту міжнародного класу Єлизавета Рижак і Катерина Пліс посіли у «класиці» відповідно 1-е і 2-е місце, на 3-й сходинці п’єдесталу пошани – Крістіна Агеєва з Мукачева. У жимі лежачи перші три місця у Єлизавети Рижак, Ольги Якоб та Ірини Сенкевич.

Серед чоловіків у класичному жимі лежачи було показано низку високих результатів. У категорії до 59 кг впевнено переміг Себастіан Мартон з Виноградівського району, котрий підняв 125 кг. З майстрівським результатом 190 кг у ваговій категорії до 83 кг чемпіоном став ужгородець Олександр Шляхта, серед атлетів, не важчих за 105 кг,  перше місце посів ветеран з Мукачева Геннадій Чесаков, котрий підняв 185 кг.  Перемогу в інших вагових категоріях здобули Мілан Бряник з Мукачева, Леонід Квятковський з Ужгорода, Віталій Монич з Хуста, Іван Кирлик і Ярослав Ситар з Перечинського району. У жимі лежачи чемпіонами стали Іван Кирлик, Віталій Монич, Ярослав Ситар, котрі зробили «золотий» дубль, мукачівці Мілан Ботош, Руслан Меліков, представник Хуста Віталій Фанта, Михайло Чохняй і Богдан Міговк, котрий у категорії до 105 кг підняв найважчу штангу турніру – 225 кг.

Титул абсолютного чемпіона області з класичного жиму лежачи здобув майстер спорту міжнародного класу Олександр Шляхта, друге і третє місця посіли відповідно Геннадій Чесаков і Віталій Русин. У жимі лежачи кращими стали Богдан Міговк, Віталій Монич і Геннадій Чесаков, інформує Закарпаття онлайн.

Командну перемогу у «класиці» серед жінок святкувало Мукачево, на другому місці Баранинська ОТГ, на третьому – Хуст. У жимі лежачи кращою стала команда Баранинської ОТГ, 2-3 місця в Ужгорода й  Хуста. У чоловіків у класичному жимі лежачи 1-е місце здобули мукачівці, на 2-у місці – Перечинський район, на 3-у – Виноградівщина, У жимі лежачи відповідно Хуст, Перечинський район, Мукачево.

Нагадаємо, футболісти ужгородського "Минаю" програли на домашньому стадіоні

Читайте на ГК:Прикордонний Перечин та сакуроманія: одне із міст Закарпаття "вбиває сюрпризами" у цей  період (ФОТОФАКТ)
Читайте на ГК:Цвітуть "найдорожчі" лісові ягоди і є вже білі гриби: весняний феномен облетів Україну
Читайте на ГК:Човни й раритетні "амфібії" на закарпатських водоймах: що називали "гайовом" й чи були кораблі в регіоні?
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська