1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область

Закарпатець здобув "золото" чемпіонату світу з фехтування на шаблях

08.04.2019 08:52 ВАЖЛИВО

Український шабліст Василь Гумен виграв золото кадетського чемпіонату світу в польському Торуні.

У груповому раунді Гумен здобув шість перемог з шести, при цьому отримавши тільки 8 ударів. Таким чином, українець стартував в турі прямого вибування під першим номером посіву, повідомив ХСпорт.

В 1/32 фіналу Василь здобув перемогу над бразильцем Фабіо Саллесем (15:10), далі з таким самим рахунком виграв у господаря доріжок Симона Грицюка (15:10), а в бою за потрапляння до вісімки найсильніших у напруженій боротьбі обіграв узбекистанця Шерзода Мамутова ( 15:14).

В 1/4 турнірній таблиці наш шабліст вибив з боротьби росіянина Артема Терехова (15:12), після розібрався з представником Південної Кореї Лі До Хуном (15:13), а у фіналі здобув перемогу над італійцем Джорджіо Марчіано (15:10).

Медаль Гумена стала першою для збірної України в Торуні.

Нагадаємо, в Закарпатті пройшов фестиваль-реконструкція "Dowhe Casrum fest".

Читайте на ГК:"Не є чимось героїчним втопитися в Тисі чи загинути в горах при втечі": неодноразово поранений закарпатський військовий шокував своїми історіями з фронту (ФОТО)
Читайте на ГК:Скандал навколо Закарпатського ТЦК набирає масштабів: хто відповідатимете за смерть чоловіка мобілізованого з епілепсією?
Читайте на ГК:Вбивцю вимагають ув'язнити довічно: організатор та учасники масової бійки у Підвиноградові постануть перед судом (ФОТО)