1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

У Берегові стартував Тиждень Ференца Ракоці (ФОТО)

24.03.2019 22:53 0 Спорт Автор: Голос Карпат
 

Він приурочений до дня народження лідера повстанців проти гніту Габсбургів.

Протягом тижня проводитимуться різні заходи, якими вшановуватиметься пам’ять про народного героя, ім’я якого носить й Закарпатський угорський інститут.

Саме тому тут в залі нещодавно спорудженого за кошти угорського уряду оздоровчо-спортивного центру провели змагання з волейболу на Кубок Ракоці.

“Нинішні поєдинки відбуваються втретє,- розповідає Голосу Карпат один з організаторів турніру, директор центру Арпад Візауер.- Сподіваємось, що він стане традиційним і наступного року в ньому візьмуть участь ще більше команд.”

Нині почесний трофей виборювали шість колективів з Ужгорода, Чопа, В.Доброні, Батьова та два – з Берегова. Спортсменів тепло вітали проректор ЗУІ, депутат Берегівської районної ради Дюло Фодор та Генеральний консул Угорщини в Берегові Матяш Сіладі. Вони зичили гравцям успішних поєдинків, яскравих перемог.

Першими на майданчик вийшли команди Чопа і колишніх студентів навчального закладу. В обидвох сетах перемогли залізничники – 2:0. В іншому двобої ужгородці здолали великодоброньців – 2:1. До фіналу виходили клуби, що займуть перші місця у підгрупах. Такими стали гравці прикордонного Чопа та обласного центру. Нагадаємо, що у перших двох турнірах перемогу святкували ужгородці. Але на цей раз Фортуна від них відвернулася – у двох сетах підряд вони поступилися залізничникам і тепер отримали “срібло”. Почесний Кубок Ференца Ракоці дістався волейболістам Чопа.

За третє місце змагалися команди викладачів ЗУІ та Батьова. У напруженому поєдинку із трьох сетів кращими виявилися селищні спортсмени, яким і дісталась “бронза”. На п’ятому місці колишні студенти вишу, а турнірну таблицю замкнули представники В.Доброні.

Всі учасники були відзначені  Дипломами та цінними подарунками, а переможцям вручили почесні трофеї та медалі відповідного гатунку. Великий перехідний Кубок дістався волейболістам Чопа, але лише на кілька хвилин, бо він зберігатиметься у виші.

Напружена боротьба на майданчику завершилась дружньою спільною вечерею.

Нагадаємо, що зимовий Кубок Берегівщини вибороли футболісти Яноші.

Читайте на ГК:Важка втрата для кожного: 46-річний закарпатець приєднався до лав “Небесного війська” (ФОТО)
Читайте на ГК:“Щоб ми мали можливість жити”: ще один закарпатець відправиться в останню земну путь (ФОТО)
Читайте на ГК:«Kelme Cup in Beregovo»: у Закарпатті проводять традиційний всеукраїнський футбольний турнір
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська