1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Зимовий Кубок Берегівщини вибороли футболісти Яноші (ФОТО)

24.03.2019 22:22 0 Спорт Автор: Голос Карпат
 

У фіналі з рахунком 3:0 вони обіграли ФК “Бадалово”.

За третє місце позмагались гравці Кідьоша та об’єднаної команди сіл Четфалва, Вилок, Перехрестя з символічною назвою “Дружба”. Основний час завершився нульовою нічиєю, тому долю “бронзи” вирішували післяматчеві пенальті. Пробиття останніх було досить драматичним – обидва перших одинадцятиметрових парирують воротарі Дмитро Чуперечин (Кідьош) і Ференц Балажі (“Дружба”). Дмитро відбиває також удар свого візаві. От здається реальний шанс вирвати перемогу. Проте не забиває Дюло Пушкаш.   Рахунок вирівнюється, а відтак “об’єднанці” виходять вперед. Реально міг продовжити серію 40-річний Аттіла Товт, який вийшов на заміну у другому таймі. Однак ветеран схибив і пробив повз стійку. Таким чином третя сходина п’єдесталу цілком заслужено дісталась “Дружбі”.

У ході матчу її кіпер Ференц Балажі або просто “Джілет” демонструє кілька карколомних сейвів, рятуючи команду від вірного голу після прицільних  ударів двох Маргітичів – Василя і Крістіана. У другому таймі кідьошці явно підсіли й ледве не стали авторами автоголу. “Дружба” притисла суперника до карного майданчика, але після їх ударів шкіряний, як правило, летів повз стійку чи вище поперечини. Міг вирішити долю поєдинку Василь Цильо, але він здалеку не зумів перекинути лобду через воротаря бадалівців, який вийшов далеко зі своїх володінь. Отож, зустріч завершилась внічию – 0:0.

У фіналі за почесний трофей боролися давні суперники ФК “Яноші” та ФК “Бадалово”. Саме їх поєдинок зібрав на сільському стадіоні Яноші понад тисячу вболівальників. Енергійніше розпочали господарі, вони першими й досягли успіху: Ласло Пал прострелив повз воріт бадалівців і Роберт Давід, падаючи, проштовхнув кулю у сітку – 1:0.

Курйозним був і другий гол: Дєрдь Пийтер пробив штрафний, шкіряний влучив у стійку й від неї затріпотів у сітці – 2:0. Крапку над “і” поставив Гергель Горват, який втік від захисників і зблизька буквально вколотив м’яча у ворота – 3:0. Переможний рахунок не вплинув на дії яношівців – вони продовжували атакувати. Бадалівці огризались рідкими контрвиступами, один з яких цілком міг завершитись голом: швидкий Кноблох залишив позаду себе оборонців Яноші, один з яких зіграв рукою. Штрафний пробивав сам постраждалий, прицільно направляючи кулю в лівий кут. Але блискучу реакцію продемонстрував Ріхард Бейреш, котрий в гімнастичному стрибку відправив м’яч на кутовий.

Поєдинок так і завершився перемогою яношівців – 3:0. Їм вручили почесний Кубок, відповідний Диплом та золоті медалі. “Срібло” дісталось бадалівцям, а третя сходина п’єдесталу – “Дружбі”. Переможців вітали заступник голови Берегівської районної ради Ласло Горват, голова федерації футболу району Олександр Чегіль та депутат райради, меценат турніру Тиберій Біров.

Визначили також кращих футболістів ігор Зимового Кубку в різних номінаціях: воротар – Давід Нодь з Бадалова, захисних – його партнер по команді Іштван Паловці, півзахисник – Патрік Вар’ю з Яноші, нападник –Себастьян Полоташ із “Дружби” і не мав собі рівних на змаганнях Ріхард Бейреш з Яноші.

Слід відмітити, що без помилок, відмінно провели матчі арбітри в полі Золтан Кота й Андрій Сімку.

Нагадаємо, що весняний кубок Ужгородщини з міні-футболу виграла команда "Ветеран" з Великого Березного.

Читайте на ГК:Закарпатка потрапила у руки тирана-чоловіка: кривдник погрожував розправою (ФОТО)
Читайте на ГК:Серце щемить від болю: на Закарпатті пожежа забрала життя 19-ти чотирилапих пухнастиків (ФОТО)
Читайте на ГК:“Мама хоче закрити його від усього світу”: на Закарпатті на світ з'явилося “дитинча” з обличчям у формі серця (ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська