1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

На Берегівщині стартував Кубок Петефі з футболу (ФОТО)

17.03.2019 10:02 Спорт Ексклюзив Голос Карпат

Змагання проводяться на сільському стадіоні с.Яноші серед підлітків 2009 року народження і молодші.

Змагання проводяться на сільському стадіоні с.Яноші серед підлітків 2009 року народження і молодші.

Основний організатор і спонсор футбольних зустрічей – Консульство Угорщини в Берегові. Турнір приурочений до Дня визвольної революції угорського народу 1848-49 років, одним з ватажків і натхненників якого був поет Шандор Петефі.

У нинішніх поєдинках – других за ліком, беруть участь 20 команд – три з Угорщини, решта – Закарпаття. Три клуби вперше виступають у змаганнях, інші 17 вже виходили на поле в першому Кубку Петефі минулого року.

“Новачки” - це команда Кішварди, виноградівський “Севлюш” та сийкешфегирварський “Відеотон”. Попри них на турнірі виступають юні спортсмени з Берегівщини – 5 колективів, Ужгородщини – 3 клуби, Мукачева – по два, Сваляви, Хуста, Тячівщини, інших населених пунктів краю.

“Теперішіні поєдинки було набагато легше організувати, ніж попередні,- каже Голосу Карпат консул Ференц Кулчар. – Став у нагоді досвід минулорічного турніру та й часу на підготовку було більше. На жаль, із-за недорозумінь з візами не зуміли приїхати юні футболісти з Фегирдьормота - їх замінили ровесники з Минаю. До слова, заявок на учать було значне більше, ніж це дозволяє формат й регламент. Зокрема, хотіли приїхати гравці з Іршави. Тому замислюємось над тим, чи не розширити рамки Кубку.”

Спонсори виготовили 350 барвистих шарфів для всіх учасників дійства з надписом “Кубок Петефі”, щоб ті нагадували всім про це футбольне свято.

У суботу, 16 березня, відбулось урочисте відкриття змагань. Присутніх на стадіоні тепло вітали Генеральний консул Угорщини в Берегові Матяш Сіладі, голова Берегівської районної ради Йосип Шін, мер Берегова Золтан Бабяк і господар змагань, власник готелю “Гелікон”, де проживають і харчуються команди, Тібор Біров. Вони зичили учасникам безкомпромісної й чесної гри та перемог.

У перший день змагань команди були розбиті на чотири підгрупи. У наступний етап виходили по два клуби з кожної. Після напружених зустрічей, сповнених емоцій і переживань, у друге коло пробились ФК “Тарпа”, СДЮШОР Ужгород, МФА “Мункач”, ФК “Вишково”, ДЮФК “Карпати” Мукачево, ДЮФК “Севлюш”, ФК “Минай” і ДЮФК “Олімп” Ужгород.

Максимальну кількість очок – 12, набрали юні футболісти Мукачівської футбольної академії, які обіграли всіх своїх суперників. Такий самй результат у їх ровесників з Тарпи. На два бали менше у “Севлюша”. А от по 9 записали в актив аж три колективи – ФК “Минай”, ФК “Вишково” та СЮДШОР Ужгород.

Найбільше голів – 24, забили юні віртуози з Тарпи, на чотири менше в СЮДШОР Ужгород, 16 на рахунку МФА, 15 разів вражали ціль юні гравці “Севлюша”.

Сьогодні, 17 березня, матчі продовжаться. Переможці першого туру розбиті на 2 підгрупи. У першій гратимуть ФК “Тарпа”, МФА “Мункач”, ДЮФК “Карпати” Мукачево і ДЮФК “Олімп” Ужгород. В іншій – ДЮФК “Севлюш”, ДЮФК “Минай”, СЮДШОР Ужгород та ФК “Вишково”.

Початок змагань – о 9.00 годині. Підсумки турніру будуть підбиті орієнтовно о 15.00 год.

Нагадаємо, фінал волейбольної першості Виноградівщини відбудеться 17 березня

Читайте на ГК:“Для чого це все виставляння в мережі?”: ДТП “розбрату” в Берегові (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Закарпатка потрапила у руки тирана-чоловіка: кривдник погрожував розправою (ФОТО)
Читайте на ГК:Серце щемить від болю: на Закарпатті пожежа забрала життя 19-ти чотирилапих пухнастиків (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська