1. Новини Закарпаття
  2. >

Ужгородська лідерка лижної збірної України стала сьомою на Кубку світу у Швейцарії

10.03.2019 14:09 Спорт

У суботу, 9 березня, в швейцарському Скуолі відбувся етап кубка світу з паралельного слалому гіганту.

У суботу, 9 березня, в швейцарському Скуолі відбувся етап кубка світу з паралельного слалому гіганту.

Серед жінок змагалася й досвідчена лідерка збірної України – ужгородка Аннамарі Данча- Чундак.

Наша спортсменка стала сьомою на цих змаганнях. Ось як описує свої звитяги Аннамарі на своїй сторінці в «Фейсбук»:

«Сьомий результат сьогодні у мене на кубку світу, найвищий в кар'єрі, але після 2 місця на чемпіонаті світу напевно для когось це здасться недостатнім - але не для мене. Сьогодні всі були в одній секунді, траса була максимально швидкісна, і хто тут не ризикував отримав по повній. В першій спробі я трохи розгубилася, пізно вийшла зі старту, але ж амбіції вже стоять і тому треба було щось робити на такому фолі в кваліфікації я ще не їхала, напевно, але воно виправдало себе: з 22 позиції піднялась на 14-ту. А це фінал в топ 16. І тут вже палець в рот не клади . Швейцарка Джулія Зогг, яка виграла в мене у великому фіналі на ЧС не витримала мого напору і десь пропала по дорозі до фінішу. Наступною у 8-ці була росіянка Наталія Соболева, з якою частенько зустрічаюсь в заїздах на кубках світу. Я знову ризикувала, «неслася на всіх парах», але коли відчула відрив ейфорія мене поглинула і я не впоралася з керування, виїхала задалеко від лінії траси, ледь не впала, і отримала 0.9 сек. Зарано зраділа, скажемо так. Тож, проаналізувавши сьогоднішній день, радо можу сказати, що я вже дуже близько наступаю на п'яти нашим топчикам, і це такий кайф, адреналін та мотивація, що словами не передати. Далі буде, вже 23 березня заключний етап кубку світу в німецькому Вінтерберзі».

А володарем трофею стала росіянка Мілена Бикова, срібло дісталося знаменитій чешці Естер Ледецькій, бронзову нагороду виборола німкеня Чеєнні Лох. Ще одна українка Олександра Мальована стала 37-ю. У чоловіків українець Олександр Белінський став 35-м, у закарпатець Євгеній Гулій – 44-м, інформує Ужгород.net.ua.

Нагадаємо, кому із закарпатців не перерахують пенсію у березні

Читайте на ГК:Українці мають знати: Чехія знову змінює правила перебування біженців з України на їх території
Читайте на ГК:Нагороджено медаллю «Хрест Свободи»: митрополит Київський і всієї України ПЦУ нагородив начальника Закарпатського ОТЦК та СП (ФОТО)
Читайте на ГК:Звичний ще бабусям і дідусям нинішніх школярів: графік літніх канікул змінили
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська