1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

В Ужгороді почала працювати Національна школа молодого арбітра

26.02.2019 18:53 Спорт

Щойно розпочалось перше теоретичне заняття із майбутніми рефері.

Щойно розпочалось перше теоретичне заняття із майбутніми рефері.

Опісля багаторічної перерви, сказали б навіть - повного занепаду школи молодого арбітра в Закарпатті, вона спочатку запрацювала в Мукачівському районі завдяки тамтешньому голові федерації Тарасу Алмашію та екс-керівнику Віктору Шварцу, а сьогодні й в обласному центрі, повідомив Ужгород.нет. Ініціаторами виступили два імениті рефері краю: голова комітету арбітрів ФФЗ Михайло Митровський та арбітр Прем’єр-ліги (U-19) Назарій Дьордь. Вони і будуть основними лекторами на теоретичних заняттях та наставниками на практичних. До навчаться долучатимуть і видатних рефері України та найближчого зарубіжжя.

Навчання молоді арбітри проходитимуть на спортивній базі Ужгородської СДЮСШОР (вул. Підградська, 33): лекції відбуватимуться у кімнаті для теорії, практичні заняття – на трав’яних і штучному полях «Спартака». Також використовуватимуться бігові доріжки, гімнастичний та тренажерний зали згадуваного спортивного комплексу.

Упродовж поточного року куратори Закарпатського відділення Національної школи молодого арбітра планують провести 26 теоретичних та 10 практичних занять. Кращі учні зможуть продовжити навчання у столичному Будинку футболу. Випускники якраз загальнодержавної школи матимуть виключне право обслуговувати поєдинки Другої ліги чемпіонату держави чи то Прем’єр-ліги (U-19).

Основний акцент Михайло Митровський та Назарій Дьордь робитимуть, безперечно, на юних представників футбольної феміди. Та віковий ценз ніхто не встановлює. Тому, ласкаво просимо до Національної школи молодого арбітра.

Олександр СЛЄСАРЧУК, Віталій БІРОВЧАК

Нагадаємо, в Ужгороді на перехресті Загорської та Закарпатської сталася ДТП.

Читайте на ГК:На кордоні з Угорщиною затримали українку, яка перебувала у розшуку (ФОТО)
Читайте на ГК:Соціальна оренда житла в Україні: ВР збирається впровадити актуальну новацію
Читайте на ГК:Місто перетворюється на райський куточок: в Ужгороді посадили екзотичні дерева (ФОТОФАКТ)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська