1. Новини Закарпаття
  2. >

18-річна українка виграла тенісний турнір у Гонконзі

14.10.2018 23:22 Спорт

Цією перемогою Ястремська встановила рекорд України.

Цією перемогою Ястремська встановила рекорд України.

У Гонконзі завершився фінал тенісного турніру Prudential Hong Kong Tennis Open 2018, в якому українка Даяна Ястремська обіграла Ван Цян з Китаю. Про це повідомляється на сайті "Великий теніс України".

"Сьогоднішня перемога над 24-ю ракеткою світу Ван Цян стала для українки найвисокорейтинговішою", - йдеться в повідомленні.

Раніше у своїй кар'єрі 18-річна Ястремська показала кращий результат на турнірах WTA минулого сезону у Стамбулі, де дійшла до чвертьфіналу.

На шляху до дебютного фіналу в Гонконзі Даяна Ястремська обіграла Фанні Штоллар, Сайсай Чжен, Христину Кучову, Чжен Шуай і не програла жодного сету.

У фіналі вже в першому геймі на подачі китаянки Ястремська отримала брейкпоінти. Ван свою подачу відстояла, а з рахунку 2-2 чотири гейми поспіль у свій актив записала українка.

Даяна продовжила переможну серію в другій партії, відіграла на старті три брейкпоінти і виграла ще чотири гейми поспіль. Суперниця зуміла реалізувати шанси на брейк за рахунку 0-4, але потім віддала свій наступний гейм. Подаючи на перемогу, Ястремська в 11-хвилинному геймі упустила три матчболи, відіграла чотири брейкпоінти і з четвертого матчбола завершила гру на свою користь.

Цією перемогою Ястремська встановила рекорд України. У віці 18 років і 4 місяців Ястремська стала наймолодшою тенісисткою за роки незалежності України, яка вийшла у фінал турніру WTA в одиночному розряді й виграла титул.

Читайте на ГК:Гороскоп на 19 квітня 2024 року для всіх знаків зодіаку
Читайте на ГК:Готував замах на Зеленського: українські спецслужби викрили іноземця
Читайте на ГК:Спостерігається дефіцит: чи будуть українцям вимикати світло
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська