1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Ужгородський ФК "Минай" розгромив ченрнівецький ФК "Буковина"

16.09.2018 11:19 Спорт

3:0.

3:0.

Нарешті трьохматчева безвиграшна серія «Минаю» завершилася, йдеться на сайті ФК "Минай".

Закарпатська команда на мажорній ноті закінчила перше коло Другої ліги чемпіонату України. На власному стадіоні «минайці» з розгромним рахунком здолали чернівецьку «Буковину» - 3:0.

Хоча рахунок міг бути набагато більшим. «Минай» особливо у другому таймі створив чимало моментів, але підвела реалізація.

Тим не менше, перемога досить яскрава та впевнена.

Наставник Ігор Харьковщенко у цій грі вирішив використати Василя Кобіна на фланзі півзахисту, фактично він з Кополовцем утворили пару атакуючих вінгерів. І ця зв’язка, до речі, принесла «Минаю» чимало користі. Але це було пізніше.

На початку гри атакуюча гра в закарпатців не надто вдавалася. Високі захисники «Буковини» вигравали чимало верхових дуелей, «читали» вони також і передачі на швидкий хід Гегедошу та Нурієву.

Не вдавалися технічним «минайцям» і стандарти. Якщо не враховувати небезпечний момент на 2-ій хвилині у Нурієва, який пробив після передачі Кополовця вище, то найбільш небезпечним можна вважати момент форвард гостей Боженка, який пробив по воротам з центра поля, змусивши Мелашенка демонструвати сейв, витягнувши м’яча з дев’ятки.

Але господарі таки знайшли ключі до воріт гостей. Прямо наприкінці першого тайму. Допомогла тактична хитрість. Кобін та Кополовець помінялися флангами і це очевидно збило з пантелику «буковинських» захисників. І це дало змогу Кополовцю звільнитися від опіки та виконати вдалий асист на Гегедоша. Роберт у повітрі просто неймовірний – 1:0.

П’ятий гол Гегедоша в чемпіонаті! А на початку другого тайму все стало зрозуміло. Якщо ще голкіпер «Буковини» 48-ій хвилині блискучим сейвом врятував ворота після удару в упор Ощипка, то проти моменту Кобіна – не мав аргументів. На 52-ій хвилині знову Кополовець розпочав атаку, віддав Кобіну, а той обігрався в стінку з Гегедошем, вийшов сам-на-сам і переграв голкіпера. 2:0!

Перший гол Василя у футболці «Минаю». Відзначимо і асист Гегедоша. Після матчу головний наставник «Минаю» зізнався, що у перерві просив своїх гравців зіграти агресивніше у атаці. І вони до нього прислухалися. Після другого голу «буковинці» просто не могли зібрати до купи свою гру та пропускали від господарів моменти за моментами. Можливість відзначитися мав Нурієв, Гегедош. Двічі навіть відзначився Образцов, але кожного разу – з офсайду. Василь Кобін мав оформлювати дубль, але неймовірним чином не потрапив у ворота після чергового виходу сам-на-сам.

Ось хто дійсно заслужив бут відзначеним у післяматчевому протоколі у графі «забиті», так це капітан Михайло Кополовець. Він постійно створював загрозу чужим воротам з любих позицій. І на 68-ій хвилині Стасюк знайшов капітана класною передачу і Михайло реалізував свій шанс – 3:0.

«Минай» після цього епізоду був ближчий до 4-го голу, ніж «Буковина» до хоч одного. Як зазначив головний тренер команди з Чернівців Віктор Мглинець, гол Гегедоша у роздягальню та початок другого тайму психологічно зламав його хлопців. У підсумку, блискуча та заслужена перемога закарпатців, які у такий спосіб привітали рідний Ужгород із його 1125-річчям. І тепер у гарному настрої готуються до серйозної битві наступного тижня – із лідером групи «А» ФК «Калушем». До якого, між іншим, стали ближче у турнірній таблиці. Матч також відбудеться на стадіоні «Минай».

Нагадаємо, що вже відомо де і коли відбудеться бій Усика і Белла.

Читайте на ГК:Важливе повідомлення для жителів області: рух вулицями тимчасово обмежать (СХЕМА)
Читайте на ГК:За дитячу жорстокість відповідатимуть батьки: в Ужгороді конфлікт між однокласниками закінчився бійкою і візитом поліції
Читайте на ГК:Небесна варта: Ужгородський ліцей придбав FPV-дрони для 128-ї бригади (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська