1. Новини Закарпаття
  2. >

На Закарпатті відбулися матчі 6 туру чемпіонату з футболу

28.05.2018 13:52 Спорт

Матчі розтягнулися на цілих три дні й подарували нову порцію футбольних емоцій.

Матчі розтягнулися на цілих три дні й подарували нову порцію футбольних емоцій.

ФК «Вітязь» (Концгазо) – ФК «Вільхівці» – 1:3 (+:-)

(Шамрай Максим, 24 – Апіян Артур, 68, Габор Василь, 80, Мандич Юрій, 90+5)

Гра була перенесена із 10 червня на 24 травня через участь «Вільхівців» у фіналі Кубка області. Суперники добре знають один одного по чемпіонату міста Ужгород, де гравці обох команд «світилися», але вища ліга є вища ліга. І в зустрічі дебютанта з досвідченим колективом перемога була за останнім. До футболісти діяли зі змінним успіхом. Десь навіть господарі трішки були кращими. Мабуть, саме тому й відкрили рахунок. Постарався Максим Шамрай на 24 хв. Правда, йому допоміг рикошет. З усім тим господарі пішли на перерву в хорошому настрої – 1:0. А в другому таймі за справу взялися візаві й переграли господарів. Спочатку пасом Василя Габора скористався усе ще сповнений сил ветеран Артур Апіян. Він красиво пробив дальнім ударом під поперечину. Потім із приблизно такої ж відстані «вистрілив» сам Габор і завдяки рикошету м’яча від землі теж влучив у ціль. Ну а на п’ятій доданій хвилині після вкидання аута Юрій Мандич переграв трьох захисників і пробив повз воротаря – 3:1. Отож «Вільхівці» на виїзді беруть 3 очки,повідомляє  ФФЗ.

ФК «Ужгород» – ФК «Карпати» (Рахів) 26 травня (субота, юнаки 15:00, дорослі 17:00) – 3:1 (5:0)

(Машталір Сергій, 25; Грицкевич Олександр, 63; Дудаш Михайло, 90+4 – Яремчук Юрій, 30)

Матч відбувся в суботу. Господарі могли забити вже на першій хвилині, але в результаті багатоходівки удар вийшов несильним, і страж воріт «Карпат» заволодів круглим. На подальшу активність футболістів впливала спека. Навіть довелося робити «водяну» перерву. Але за кілька хвилин до того був гол: індивідуальну майстерність продемонстрував Сергій Машталір, скориставшись ще й помилкою суперника на останньому рубежі неподалік лінії воротарської площі. Удар вийшов точним у ближній кут. Цей гол став наслідком повної переваги господарів у першій половині першого тайму. Здавалося, ужгородці розвинуть успіх. Та за 5 хвилин довелося помилитися вже їх «кіперу». Він необачно вийшов уперед, і Юрій Яремчук навіть атакований захисником зумів верхи перекинути м’яч у ціль. Після цього рахівці заграли сміливіше й пішли на перерву за прийнятних 1:1.

Уже під кінець першої сорокап’ятихвилинки почала змінюватися погода, а на початку другого тайму взагалі з’явилися град, блискавка, злива. Навіть довелося на 4 хвилини призупинити матч. Коли поєдинок відновили, далося взнаки мокре поле. Гравці намагалися обачно поводитися з м’ячем. З усім тим у господарів вийшов красивий гол на 63 хв. Навіс Сергія Машталіра з лівого флангу в центрі штрафної площі завершився чітким ударом головою Олександра Грицкевича. Відтак «Ужгород» свідомо віддав ініціативу суперникові, розраховуючи на контратаки. Утім, рахівці дедалі більше почали турбувати захист візаві. Навіть здавалося, що ось-ось зрівняють рахунок. Та: не забиваєш ти – забивають тобі. І на четвертій доданій хвилині Михайло Дудаш остаточно розставив усе на свої місця. Підопічні Мирослава Бабяка здобули четверту перемогу й п’ятий тур поспіль кладуть до своєї залікової скарбнички очки.

ФК «Середнє» – ФК «Поляна» – 8:0 (+:-)

(Тищук Павло, 9; Соскида Руслан, 23; Бако Олександр, 26; Кундрик Сергій, 45; Шольц Річард, 46, 53, 61; Медведєв Віталій, 70)

Господарі доволі легко «відчиняли» ворота суперника, забивши в кожному з таймів по 4 голи. Уже до перерви солідно програючи, полянці так і не змогли знайти свою гру й у другій «сорокап’ятихвилинці». У них не вийшли колективні дії й особливо проблемним став центр захисту.

ФК «Вітязь» (Концгазо) – ФК «Бужора» (Іршава) – 0:1 (3:0)

(Ломага Ярослав, 73)

Вийшла напружена, але коректна гра за домінування гостей як більш досвідченого суперника. «Бужора» могла забивати ще в першому таймі, однак не реалізувала створені моменти. Господарі в другій «сорокап’ятихвилинці» здійснили серію замін, намагалися активізуватися в атаці, натомість самі пропустили. І все ж у «Вітязя» був шанс зрівняти рахунок, однак після виконання штрафного м’яч влучив у поперечину. Іршавці здобули другу виїзну перемогу.

ДЮСШ Тячів – ФК «Севлюш» (Виноградів) – 0:11 (1:3)

(Пуканич Адріан 14; Реплюк Михайло, 20 79; Чедрик Михайло 40, 52; Чонка Юрій 57; Бабич Андріан, 61+, 74; Мудра Мирослав 66, 68, 88)

Один із лідерів чемпіонату не залишив жодних шансів аутсайдерові, забивши в гостях 11 «сухих» м’ячів. Уже в першому таймі виноградівці вели 3:0, притому Михайло Реплюк не реалізував пенальті. А після перерви «Севлюш» іще більше «завівся» й оформив остаточно розгромну перемогу.

МФА «Мункач» – ФК «Вільхівці» – 2:1 (8:0)

(Ярмошенко Владислав, 5; Кодря Максим, 22 – Товт Володимир, 14)

Схоже, четвергова гра далася взнаки, і «Вільхівці» поступилися мукачівській юні. Усі голи були забиті ще в першій половині першого тайму, а далі попри атакувальні намагання обох команд їх же захисники діяли надійно. На 86 хв. Володимир Попадинець у гостей отримав другу жовту, був вилучений, що й так ускладнило можливість представнику Тячівщини під завісу матчу врятувати гру.

Якщо брати всі матчі, то, як бачимо, половину з них виграли гості, а половину – господарі. У самому ж турі тричі вигравали господарі, а двічі – гості. Завдяки результатам двох матчів результативність надзвичайно висока – 5,4.

Нагадаємо,свалявське “Сузір’я” U10 стали чемпіонами ДЮФЛ Закарпаття.

Читайте на ГК:Карколомна автотроща на трасі "Київ-Чоп": відомо, де перекрито рух
Читайте на ГК:Гуманітарна допомога для відновлення України: через митницю Закарпаття доставлено понад 236 тисяч тонн гумвантажів
Читайте на ГК:На Закарпатті відключатимуть електроенергію: не буде світла понад 8 годин
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська