1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Закарпатець виступив на чемпіонаті світу з пауерліфтингу у Фінляндії

25.05.2018 12:19 Спорт

У місті Вантаа (Фінляндія) пройшов чемпіонат світу з пауерліфтингу з класичного жиму лежачи серед спортсменів усіх вікових груп, в якому змагались 549 атлетів з 35-ти країн.

У місті Вантаа (Фінляндія) пройшов чемпіонат світу з пауерліфтингу з класичного жиму лежачи серед спортсменів усіх вікових груп, в якому змагались 549 атлетів з 35-ти країн.

У складі делегації національної збірної команди України у цих змаганнях взяли участь двоє представників Ужгорода: майстер спорту міжнародного класу Олександр Шляхта і його тренер, старший викладач кафедри фізичного виховання факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ Андрій Федорішко.

У ваговій категорії до 83 кг серед чоловіків, де виступав ужгородський спортсмен, зібрався надзвичайно сильний склад учасників. Олександр при власній вазі 78 кг підняв рекордні для Закарпаття 195 кг і посів шосте місце з-поміж майже 20-ти атлетів, випередивши минулорічних чемпіона та призера чемпіонату світу. З цим результатом він приніс вагомі очки до командної скарбниці України. Перемогу ж з новим світовим рекордом 211,5 кг святкував Юсуке Сузукі з Японії, повідомив Андрій Федорішко, голова Закарпатської обласної федерації пауерліфтингу.

Нагадаємо, як повідомляв Голос Карпат раніше, закарпатка Ірина Галай, яка стала першою українкою, що підкорила Еверест, збирається підкорити чергову світову вершину.

Читайте на ГК:Парк-готель «Брістоль» зібрав кошти на розвідувальний БПЛА та передав його військовим
Читайте на ГК:Летальний наслідок від грипу: в Україні померла 9-річна дитина
Читайте на ГК:На Закарпатті водій намагався дати хабаря поліцейським: що було далі (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська