1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

В Ужгороді пройшов Чемпіонат України з вільної боротьби

31.10.2017 12:32 Спорт

24-27 жовтня вперше на Срібній землі Закарпаття пройшов Чемпіонат України з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 2002-2003 рр.н., який проводився у місті Ужгород в спортивному комплексі «Юність».

24-27 жовтня вперше на Срібній землі Закарпаття пройшов Чемпіонат України з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 2002-2003 рр.н., який проводився у місті Ужгород в спортивному комплексі «Юність».

В змаганнях прийняли участь близько 500 спортсменів, з 22 областей та м.Київ. Сутички проводились на трьох килимах. Збірна команда Закарпатської області була представлена з 26 борців та борчинь: з Виноградівського , Тячівського, Іршавського, Мукачівського районів, м.Хуст та м.Ужгорода.

25 жовтня змагання розпочали дівчата в 11 вагових категоріях. Приємно що закарпатські борчині найкраще порадували своїх наставників виборовши 2 золоті нагороди, а саме: Хустянка Марія Томищ на шляху до фіналу перемогла своїх двох суперниць з Київської та Житомирської області а у золотому фіналі впевнено з рахунком 6:0 перемогла представницю Донецької області Керимову Аїду.

У ваговій категорії до 44 кг. золоту медаль виборола Виноградівка Мацола Дарина яка до фіналу перемогла суперниць з Вінниці, м. Києва та м.Львова, а в золотому фіналі в напруженій боротьбі з мінімальним рахунком перемогла титуловану спортсменку з Житомирської області, Чорномор Каріну. Також Даринка Мацола в цьому році показала хороший результат перемігши у відбірковому турнірі до чемпіонату Європи в м.Львові та на чемпіонаті Європи  серед школярів у Белграді (Сербія) виборола срібну медаль. Тренери: Мірошниченко Д.О., Раковський О.Г.

26-27 жовтня продовжили змагання юнаки які розборювали нагороди в 11 вагових категоріях.  В останній день змагань порадував тренерський штаб збірної команди Закарпаття вихованець Виноградівської школи боротьби Міговка Микола, у ваговій категорії до 100 кг. виборов бронзову нагороду.

Також у десятку кращих потрапили: Зарева Вікторія (Мукачево)- 7 місце (37 кг.), – Ястрінський Олександр(Ужгород) – 8 місце (32 кг.), Повк Кароліна(Виноградів) – 10 місце (52 кг.).

Переможці та призери чемпіонату були нагороджені медалями від Міністерства молоді та спорту України, дипломами від Асоціації спортивної боротьби України та цінними подарунками від обласного відділення НОК України. В неофіційному командному заліку збірна команда Закарпаття серед 23 команд посіла 10 місце серед дівчат та 14 місце серед юнаків.

Нагадаємо, хустянка Марія Томищ стала чотириразовою чемпіонкою України з вільної боротьби.

Читайте на ГК:Весняне диво на Закарпатті: каштани зацвіли в одному з регіонів області (ФОТО)
Читайте на ГК:В Ужгороді провели екскурсію для поранених військових (ФОТО)
Читайте на ГК:Голови та руки обмотанні залізними канатами: українські археологи виявили шокуючу знахідку (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська