1. Новини Закарпаття
  2. >

Три закарпатські команди взяли участь у всеукраїнських змаганнях зі спортивного орієнтування

16.05.2017 14:40 Спорт

5–10 травня в Житомирській області (місто Коростишів) відбулись змагання із спортивного орієнтування.

5–10 травня в Житомирській області (місто Коростишів) відбулись змагання із спортивного орієнтування.

Закарпатці взяли участь у командному чемпіонаті України (дорослі, юніори, юнаки), Кубку України (5–6 етапи), Кубку України (4 етап, спринт) зі спортивного орієнтування (бігом) та VII літніх всеукраїнських іграх ветеранів спорту пам’яті М.М. Баки.

Нашу область представляла збірна команда Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді, Обласна дитячо-юнацька спортивна школа інвалідів, Комплексна обласна дитячо-юнацька спортивна школа „Спартак”.

Усього в змаганнях взяли участь 40 команд з 23 областей України, а це понад 800 учасників.

6 травня розпочалась спортивна програма КЧУ. Спортсмени долали середню дистанцію зеленим лісом з хащами, а під ногами досить часто були болота, сповнені водою – місцевість, яка шокувала непідготовлених, принаймні морально, спортсменів.

Родзинкоюж дня був статус WRE. Рангові старти проводяться майже у кожній країні, але для України така подія досить рідке явище. Закарпатські орієнтувальники цього дня набігли на срібну та бронзову нагороди. Так, у категорії Ч-12 Валентин-Крістіан Вішколц був другим (тренер Фечо Г.Ю.), а Ксенія Кертес Ж-12 – третьою. Вероніка Гуснай стала восьмою, Марина Французова у групі Ж-40 – одинадцятою. Жанна Афанаскіна у групі Ж-45 посіла п’яте місце, Руслан Касьянов – дев’яте місце (Ч-50).

Другого дня спортсмени-орієнтувальники змагалися на довгій дистанції по карті „Смолівка”, де Крістіна Бобер з Кам’яниці зуміла вибороти срібло у своїй групі Ж-18, а Ксенія Кертес – сьоме місце, Анастасія Піскова – 12 місце (Ж12). Відзначилися також цього дня Андрій Василина – 12 місце (Ч-16) і Олександр Касьянов – десяте місце (Ч-21А). Жанна Афанаскіна – п’яте місце (Ж-45), Ігор Французов – одинадцяте місце (Ч-45), Руслан Касьянов – дванадцяте (Ч-50).

Третій день змагань складався з 3-етапних естафет у заданому напрямку і пройшов для нашої збірної досить вдало. Жіноча естафета (група Ж-12) у складі: Ксенії Кертес, Анастасії Піскової та Ольги Вакуленко з ОДЮСШ інвалідів вибороли бронзу чемпіонату. Чоловіча естафета в групі Ч-12 у складі Олега Пеприка, Дениса Кононова, Валентина-Крістіана Вішколца з відривом від Миколаївської області у 25 секунд виборола золото чемпіонату. Чоловіча естафета в групі Ч-21 у складі Георгія Фечо, Олександра Касьянова і Владислава Французова посіла одинадцяте місце з 25 команд. Ветерани у складі Руслана Касьянова, Василя Павлишина, Ігора Французова – були тільки десятими по групі Ч-135.

Останній день змагань спортсмени змагалися на спринтерських дистанціях. У здобутку нашої збірної цього дня четверте місце у Георгія Фечо (Ч21А), дев’яте місце у Ксенія Кертес (Ж12), сьоме місце у Крістіни Бобер (Ж18), Владислав Французов (Ч20) та Денис Кононов (Ч-12) – 5 місце. У ветеранів кращою була Жанна Афанаскіна (Ж-45) – шосте місце.

Загалом, у загальнокомандному заліку збірна команда Закарпатської області зайняла 17 місце, а ветерани 19 місце з 27 ветеранських команд.

Як повідомляв Голос Карпат раніше, закарпатський орієнтувальник буде представляти Україну у складі збірної на Кубку світу у Фінляндії.

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська