1. Новини Закарпаття
  2. >

Федерація футболу Закарпаття співпрацюватиме із румунським повітом Марамуреш

20.02.2017 23:57 Спорт

У рамках транскордонного співробітництва в п’ятницю, 17 лютого, делегація ФФЗ з робочим візитом відвідала головне місто румунського повіту Марамуреш Бая-Маре.

У рамках транскордонного співробітництва в п’ятницю, 17 лютого, делегація ФФЗ з робочим візитом відвідала головне місто румунського повіту Марамуреш Бая-Маре.

Цей повіт безпосередньо межує з кількома районами нашого краю, і в добросусідських відносинах та співпраці зацікавлені обидві сторони.

Зустріч представників влади обох країн та Федерацій футболу регіонів відбулася на запрошення румунської сторони, інформує ФФЗ.

Повіт Марамуреш представляли губернатор Себастьян Міхай, заступники голови повітової ради Гавріш Арделян та Лучіан Морар, міський голова м.Речча Октавіан Павел, депутат парламенту Румунії Лустік Талпош, голова федерації футболу повіту Марамуреш, рефері ФІФА Крістіан Балаж, голова комітету арбітрів федерації футболу повіту, лайнсмен ФІФА Золтан Секелі.

До складу делегації нашого краю увійшли перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації, голова ФФЗ Іван Дуран, начальник управління транскордонного співробітництва та інвестицій Закарпатської ОДА Рената Мойш-Шіман, заступник голови ФФЗ Віктор Качур, виконавчий директор ФФЗ Едуард Ілтьо, член Виконкому ФФЗ, лайнсмен ФІФА, головний редактор газети «Спорт тайм» Степан Селменський.

На зустрічі обговорювалися питання співпраці двох прикордонних регіонів у сфері спорту, медичної реабілітації та інвестиційної політики.

"Багато уваги було приділено розвитку футболу та футбольної інфраструктури у двох прикордонних регіонах. Розмова йшла також про участь дитячо-юнацьких команд у турнірах, які проводяться на території двох регіонів, участь у підготовці та навчанні футбольних арбітрів і тренерів, участь чемпіона повіту Марамуреш у турнірі чемпіонів прикордонних областей України, Румунії, Угорщини, Словаччини, який планується на літо 2017 року. Багато уваги було приділено втіленню в життя інвестиційних проектів між сусідніми областями. Голова федерації футболу Закарпаття Іван Дуран та голова федерації футболу повіту Марамуреш Крістіан Балаж підписали Угоду про співпрацю між федераціями футболу Закарпаття та повіту Марамуреш", - йдеться у повідомленні.

Федерація футболу Закарпаття налагоджує співпрацю та добросусідські відносини з областями, які знаходяться по інший бік кордону. Наступні зустрічі заплановано провести з федераціями футболу прикордонних областей Угорщини та Словаччини.

Читайте на ГК:На Закарпатті затримали небезпечного зловмисника: деталі події (ФОТО)
Читайте на ГК:Із Закарпаття до серця Європи: Укрзалізниця відкрила онлайн-продаж квитків на поїзд Чоп – Будапешт – Відень
Читайте на ГК:Переправляв військовозобов'язаних за кордон: на Закарпатті затримали організатора (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська