1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область

Закарпатські стронгмени та пауерліфтери просять міністра втрутитися у ситуацію з єдиним в області спеціалізованим залом

17.02.2017 18:20

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція, головною темою якої стала ситуація з відомим спортивним залом «Олімп», який працює на базі спорткомплексу «Юність».

Спортсмени, а це пауерліфтери, стронгмени, представники інших видів спорту оприлюднили звернення до Міністерства молоді та спорту України, обласної влади із закликом допомогти із конфліктною ситуацією, що склалася довкола спортзалу, який вони орендують в СК «Юність», повідомляє Ужгородський прес клуб.

Деталі справи представники клубу повідомили на прес-конференції та оприлюднили звернення. Сергій Олеоленко, майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий чемпіон Європи та світу з пауерліфтингу, оприлюднив звернення до Міністра молоді та спорту, керівництва Закарпатської ОДА та облради. До слова, звернення підписали вже понад 100 осіб. 

За словами Сергія Олеоленка, сьогодні у залі розміщено для тренувань спеціалізоване обладнання, яке не мають традиційні фітнес-зали. Тому підвищення ціни на оренду приміщення, призведе до закриття спортивної зали та до зриву тренувального процесу спортсменів, які готуються до національних та міжнародних змагань.

Сергій Варга, адміністратор спортклубу, учасник чемпіонатів України зі стронгмену розповів, що у 2009 році, коли спортсмени почали орендувати приміщення, воно було у катастрофічному стані. Хлопці зробили за власні кошти ремонт, закупили обладнання. 

Сергій Олеоленко запевнив, що вивчив приблизну вартість подібних приміщень в Ужгороді, які належать до комунальної власності, там ціни менші у рази.

«А наше приміщення оцінили у 650 грн. за м.кв., за подібне наприклад, на вул..Перемоги за 131 м.кв. платять 1300 грн.», - каже спортсмен.

Іван Годя, кандидат економічних наук, доцент кафедри туристичної інфраструктури та сервісу додав:

«Незрозумілою є орендна ставка, подібна ставиться тільки для над прибуткових спортивних установ. А там, де спортсмени займаються за пільговими цінами, зал не може бути прибутковим. Згідно з підрахунками орендар за ці роки виплатив повністю вартість приміщення, майже удвічі. До оцінки є маса зауважень. Оцінка має проводитися згідно з чинною методикою. У нашому випадку орендоване приміщення оцінилося як весь спортивний комплекс «Юність».

Юрист Євген Лейба зауважив, що у розрахунки орендної плати орендодавець включив і майно платника, хоча все закуплено не за кошти спорткомплексу.

Спортсмени також дивуються, чому кошти, які вони платять за оренду, перераховуються у Київ, якщо приміщення СК «Юність» це комунальне майно області, та вбачають зловживання збоку керівництва спорткомплексу. Спортсмени очікуватимуть реакції влади та обіцяють довести справу на корить спортсменів.