1. Новини Закарпаття
  2. >

Віталій Кличко став вічним чемпіоном світу у важкій вазі

03.01.2017 21:43 Спорт

Нагороди українському боксеру, а нині політику, вручив екс-чемпіон світу в чотирьох вагових категоріях Рой Джонс-молодший.

Нагороди українському боксеру, а нині політику, вручив екс-чемпіон світу в чотирьох вагових категоріях Рой Джонс-молодший.

Всесвітня боксерська рада (WBC) оголосив мера Києва Віталія Кличка вічним чемпіоном світу у важкій вазі, передає sputnik із посиланням на портал boxingnewsonline.net.

Кличко-старший завершив кар'єру боксера в 2013 році. Останній бій з його участю відбувся у вересні 2012-го. Тоді український важкоатлет технічним нокаутом переміг представника Німеччини Мануеля Чарра.

В даний час 45-річний Кличко очолює київську адміністрацію. Вручення нагороди відбулося в понеділок. Кличко отримав її з рук колишнього чемпіона світу в чотирьох вагових категоріях Роя Джонса-молодшого, який має російське громадянство.

"Немає нічого неможливого. Я народився в Радянському Союзі, у великій країні, де професійний бокс був заборонений. Я стежив за Майком Тайсоном, коли він став наймолодшим чемпіоном світу в 1986 році, і я сказав своїм друзям:" Ви знаєте що, хлопці ? Одного разу я буду битися з такими ж боксерами. Одного разу я буду чемпіоном світу. І в один прекрасний день я надів зелений пояс, який колись був у Тайсона, належав Мохаммеду Алі. Якийсь час він був моїм. Це дуже важливо - мати мрію і зробити все можливе, щоб втілити цю мрію в реальність ", - сказав Кличко.

Віталій Кличко протягом кар'єри ставав чемпіоном світу у важкій вазі за версіями WBO і WBC.

Читайте на ГК:Електронні повісти надсилатимуть уже з квітня: в уряді відреагували на популярне запитання
Читайте на ГК:Не кожному по зубах: відомо скільки треба працювати в Україні, щоб придбати авто
Читайте на ГК:Сирський виступив із заявою: сьогодні важливий день

 

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська