1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. >
  5. Виноградів

Чемпіонат Закарпаття з футболу: гучні сенсації у Великій Копані та Ясінях

15.09.2016 16:45 Ексклюзив

Про підсумки 16-го туру Східної зони чемпіонату Закарпаття читайте далі.

Головну сенсацію створив «Віск», який на виїзді зіграв у бойову нічию з одною з двох кращих команд Південного Закарпаття цього та минулого сезонів – «Великою Копанею». І це при тому, що копанці востаннє не змогли перемогти на рідній арені понад три місяці тому. Золотий бал дозволив клубу з Вишкова в таблиці виїзних матчів випередити «Старт» і після майже чотиримісячної перерви знову повністю, за здобутими та втраченими балами, піднятись над трійкою аутсайдерів цього табеля. Нічия все ж дозволила землякам Юрія Чонки в таблиці домашніх матчів залишитись в першій сімці, в межах якої вони повноцінно, за здобутими та втраченими балами, перебувають понад місяць.

Творцем ще одної гучної несподіванки стала команда з Дубового, яка двобої, який міг претендувати на роль центрального, не тільки вижила в «Ясінському пеклі», а й вивезла звідти заліковий бал. І це при тому, що «Говерла» до цього, за цей та минулорічний літні чемпіонати разом узяті, на рідній арені жодного разу не втратила жодного залікового пункту. Сумна нічия все ж дозволила клубу з Ясіня в таблиці домашніх матчів повністю залишитись у двійці лідерів, в межах якої він перебуває два з половиною місяці.

Трохи більшого футбольна громадськість очікувала й від «Старта», в його непересічному двобої в Рахові, та «Вікторії ЛНС», в її визначному сусідському дербі. Шалена перемога дозволила «Карпатам» у таблиці домашніх матчів за втраченими балами піднятись на одне місце, а за здобутими пунктами підстрибнути на дві позиції й вперше в цьому сезоні захопити абсолютне лідерство. Звитяга дозволила клубу з Бичкова у таблиці домашніх матчів піднятись на одне місце й після тижневої перерви повернутись до призової зони цього табеля. Навіть після поразки «Вікторія ЛНС» залишилась у двійці лідерів таблиці виїзних матчів.

Більш передбачуваніше завершив свій центральний поєдинок туру чемпіон першого кола «Інтер», який в Тересві не мав особливих складнощів із завжди непоступливим у рідних стінах «Авангардом». Голи Миколи Фіцая та Володимира Попадинця дозволили клубу з Ганичів зміцнити своє абсолютне лідерство в двох таблицях: загальній, де вони повноцінно безперервно знаходяться на вершині три з половиною місяці поспіль, та в табелі виїзних матчів, де вони безперервно повноцінно випереджають всіх і вся понад три місяці поспіль. Найбільш прогнозованою стала звитяга «Тернова». Хет-трик Євгена Дикуна дозволив тернівцям у загальній таблиці випередити «Говерлу» й після двотижневої перерви повноцінно повернутись до призової зони.

Результати 16-го туру: «Авангард» Тересва – «Інтер» Ганичі – 0:2, «Говерла» Ясіня – «Карпати» Дубове – 2:2, «Карпати» Рахів – «Старт» Золотарево – 8:0, «імені Івана Яремчука» Великий Бичків – «Вікторія ЛНС» Біла Церква – 2:1, «Терново» – «Іза» – 3:1, «Велика Копаня» – «Віск» Вишково – 1:1;

Турнірне становище на 15 вересня: «Інтер» – 38 очок (різниця голів – 44:17), «Карпати» Рахів – 32 (44:21), «Терново» – 31 (42:34), «Говерла» – 30 (32:21), «Вікторія ЛНС» – 27 (34:25), «імені Івана Яремчука» – 22 (40:36), «Велика Копаня» – 21 (30:25), «Карпати» Дубове – 17 (21:28), «Авангард» – 16 (30:44), «Іза» – 14 (18:39), «Старт» – 14 (24:53), «Віск» – 9 (14:29).

Євген СВИЩО для «Голосу Карпат».

Читайте на ГК:У Виноградові вшанували військовослужбовців 128 бригади та вручили почесний орден – «Хрест Героя» рідним полеглих Героїв (ФОТО)
Читайте на ГК:Воно належало сім’ї баронів Перені: історія села Боржавське
Читайте на ГК:Звук сирен "підняв на вуха" жителів Виноградівщини: відомі деталі гучної операції (ФОТО)