1. Головна
  2. >
  3. Спорт

На Берегівщині зіграли чвертьфінали зимового Кубка району з футболу / ФОТО

255
Спорт Новини Берегова

На стадіоні в передмісті Берегова першими вийшли на поле господарі – футболісти “Зірки” та Великої Доброні.

Фаворитами вважались берегівці, адже грали в рідних стінах та й досвіду в них більше. Проте, це не засмутило гостей і Габор Медвідь, який свого часу виступав за ФК “Ужгород”, ФК “Середнє” і навіть за “Берегвідейк” (тепер юнак уже два роки працює в Канаді і там виступає за місцевий клуб) ударом з далеку відкриває рахунок – 0:1. Не минуло й кількох хвилин, як Нандор Дьорке після прикрої помилки захисників “Зірки” з третьої спроби добив шкіряного у ствір воріт господарів – 0:2. Такий несподіваний початок послужив холодним душем для місцевої команди та її вболівальників. До честі берегівців, вони не зламалися, а продовжували вперто шукати шляхи до вирівняння результату. І це їм вдалося. Спочатку досвідчений Томаш Снопчак кинув у прорив Максима Печерського і той повз кіпера точно пробиває в кут – 1:2. А відтак після націленого навісу в карний майданчик з лівого флангу той же Максим у стрибку головою знову переправляє шкіряного в сітку – 2:2.

Господарі нарощують темп, здалеку б’є Снопчак, але влучає у стійку. Великодоброньці огризаються контратаками. Та Фортуна в той день була на боці “Зірки” – юний Гергель Кіш у падінні зумів обіграти і захисника, і стража воріт гостей і проштовхнув кулю у ствір – 3:2.

“Поєдинок для нас був важким,- сказав у післяматчевому коментарі для Голосу Карпат головний тренер господарів Юрій Маргітич.- Прикрою несподіванкою стали швидкі два голи доброньців. Однак, завдяки нашим технічним і досвідченим півзахисникам, зокрема Томашу Снопчаку, Міклошу Надю, молодечому запалу Макса Печерського, самовідданості юного Гергеля Кіша вдалося переломити хід поєдинку і в підсумку вирвати перемогу. Окрім цього, гості підсіли фізично, з цим компонентом у нас справи набагато кращі.”

Після “Зірки” та В.Доброні на стадіоні в Чопівці силами помірялась друга чвертьфінальна пара – “Артос” (Гать) та Велика Бийгань. Спочатку сценарій зустрічі нагадував попередню гру – вже на 12 хвилині гатянці вели в рахунку 2:0. Відзначились Мирослав Бундаш та Сергій Кундрик. Проте, великобийганьці не зуміли перелаштуватись як берегівці і у другому таймі пропусти ще два м’ячі від Юрія Молнара та Ласло Пала й залишили поле за рахунку 4:0.

У двох інших поєдинках чвертьфіналу перемогу святкували спортсмени Великих Берегів та Кідьоша. Перші у драматичній боротьбі зуміли здолати ФК “Яноші” лише у післяматчевих пенальті (Основний час завершився з рахунком 2:2). Тут на висоті як у прямому, так і переносному значенні слова був страж воріт великоберезького “Талісмана” Бейло Боднар, котрий парирував три одинадцятиметрові удари. Не менш напруженою стала зустріч між командами Запсоні та Кідьоша. Вже на 8-ій хвилині зусиллями Віталія Дяченка попереду були господарі – 1:0. Але під завісу першого тайму “гол у роздягалку” забив Бейло Дерцені – 1:1. У другій половині Василь Маргітич знову примушує господарів починати з центра поля – 1:2. До фінального свистка результат не змінився.

Таким чином в неділю, 13 березня, у півфіналі зустрінуться ФК “Талісман” (В.Береги) та гатянський “Артос” і “Зірка” та Кідьош.

Читайте також: