1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Чемпіон світу з боксу Олександр Усик: в Ужгород я приїхав, щоб знайти нові таланти

26.05.2015 19:13 Спорт Ексклюзив Голос Карпат

Олімпійський чемпіон з боксу Олександр Усик ексклюзивно для «Голосу Карпат» розповів про мету свого приїзду на Закарпаття та сучасний стан спорту в Україні.

Олімпійський чемпіон з боксу Олександр Усик ексклюзивно для «Голосу Карпат» розповів про мету свого приїзду на Закарпаття та сучасний стан спорту в Україні.

В Ужгород Олександр Усик приїхав вперше, хоча Закарпаття уже відвідував. В обласному центрі олімпійський чемпіон відкрив Чемпіонат України з боксу серед юнаків 2001-2002 р.н.

Дуже гарне місто та приємні люди», - сказав спортсмен.

Також він прокоментував сучасний стан боксу в Україні.

«Я не дуже слідкую за дитячим боксом, але я чітко знаю, що молоде покоління має рости і розвиватись. Сьогодні я приїхав на цей чемпіонат, щоб подивитись на дітей, можливо знайти нові таланти», - розповів Олександр.

Також Усик сказав, що щиро вірить в український спорт та бокс зокрема.

«Я знаю, що в нашій країні є багато молодих і перспективних спортсменів, котрі потребують підтримки та допомоги. Зараз в Україні іде зміна поколінь, тому треба звернути особливу увагу на молодь і розвивати їх», - зазначив боксер.

Олександр Усик народився 17 січня 1987 року в Сімферополі. Наразі він є  українським професійним боксером, інтерконтинентальним чемпіоном у першій важкій вазі за версією WBO, олімпійським чемпіоном (2012), чемпіоном світу (2011), чемпіоном Європи (2008), багаторазовим чемпіоном України.  У 2011 році був нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняного спорту, досягнення високих результатів, зміцнення міжнародного авторитету України. У 2012 році - орденом «За заслуги» ІІ ступеня. У цьому ж році був визнаний кращим спортсменом України.

ДАЛІ: Дивіться фоторепортаж з відкриття ЧУ з боксу в Ужгороді.

 

Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська