1. Новини Закарпаття
  2. >

Українець Семенов став кращим біатлоністом у заліку індивідуальних гонок / ВІДЕО

12.03.2015 22:22 0 Спорт Автор: Голос Карпат

Сьогодні, 12 березня, у фінському Контіолахті пройшла індивідуальна чоловіча гонка. Українець Сергій Семенов стартував у червоній майці лідера.

Його головним завданням було прийти в ТОП-5, з чим він успішно справився. Саме висока позиція в сьогоднішній гонці гарантувала йому звання кращого біатлоніста в заліку індивідуальних гонок та Малий кришталевий глобус.

Стартував Семенов дванадцятим, але вже на першій стрільбі зробив промах, який коштував йому золотої нагороди. Решту вогневих рубежів українець провів відмінно і фінішував п’ятим. Семенов показав дев'ятий результат по чистому ходу протягом гонки.

Лідер Кубка світу Мартен Фуркад гідно боровся протягом всієї гонки і зумів ходом відіграти одну штрафну хвилину, котру отримав за промах на тому ж першому вогневому рубежі. У підсумку француз прийшов першим із перевагою у 21 секунду над Емілем Хегле Свендсеном. Норвежець, котрий відстрілявся на нуль, став одним з найшвидших біатлоністів гонки. Бронзову нагороду у впертій боротьбі завоював Онджей Моравець, котрий на останньому коли випередив Симона Фуркада.

Що стосується решти українських біатлоністів, то Артем Прима фінішував 34-м, не зважаючи на три промахи на стрільбі. Дебютанти Дмитро Русинів став 52-м, Артем Тищенко – 60-м.

Приємним доповненням до Малого кришталевого глобусу стало місце Семенова у недільному мас-старті. Сам спортсмен визначав це завдання як одне з пріоритетних.

Завтра збірна України в жіночій естафеті буде боротися за збереження максимальної квоти представництва спортсменок на наступний сезон. Гонка розпочнеться о 18:15.

 
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська