1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Україна

Сімнадцятирічна українка стала чемпіонкою світу з біатлону

18.02.2015 11:38

Сьогодні в білоруському місті Раубічі стартував юніорський чемпіонат світу з біатлону. І вже перший вид програми приніс українській збірній золоту медаль.

Дівчата змагалися в індивідуальній гонці на дистанції 10 км, при цьому за промах замість звичної уболівальникам хвилини додавалися 45 секунд.

Дуже високий результат у цьому виді змагань показала 17-річна Ганна Кривоніс. Аня, разом ще з двома суперницями, показала кращу стрільбу в гонці, допустивши тільки один промах. Крім стрільби, українка продемонструвала й високу швидкість ходом та непогану скорострільність. Саме в останньому компоненті українка виявилася на голову краще своєї основної суперниці - норвежки Інгрід Тандреволд, яка була ходом набагато швидшою ніж українка.

В підсумку, Кривонос випередила Тандреволд на 19 секунд і фінішувала першою. Третє місце і бронзову медаль розіграли між собою російські спортсменки. У цьому протистоянні Єлізавета Капліна за рахунок більш високої точності відвоювала третє місце у Каріни Талменевой.

Непоганий результат показала і українка Сніжана Тісеева, яка фінішувала у двадцятці кращих серед 84-х спорстменок. П’ятнадцятирічна Христина Дмитренко, котра змагалась з суперницями на два-три роки старшими за неї, фінішувала 35-тою. Ганна Ситник, з дев’ятьма промахами фінішувала 57-ою.