1. Головна
  2. >
  3. Культура

14-15 вересня у Мукачеві відбудеться свято меду

117
Культура Новини Мукачева

У суботу, 14 вересня, на центральній площі м. Мукачеве Закарпатської області відбудеться X, ювілейне свято меду.

У суботу, 14 вересня, на центральній площі м. Мукачеве Закарпатської області відбудеться X, ювілейне свято меду.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили організатори свята.

«Фактично захід розпочався вже у п'ятницю і триватиме до 15 вересня. А сьогодні о 12.00 на площі Миру, біля художньої школи ім. М.Мункачі, відбудеться урочисте відкриття X ювілейного Свята меду. Сюди приїде близько 50 бджолярів з усієї області», — зазначили організатори.

На святі будуть представлені всі основні сорти меду — травневий, гречаний, соняшниковий, квітковий, мед з різнотрав’я тощо.

«Мед можна буде купити за цінами, нижчими за ринкові. Крім меду, пасічники представлять маточне молочко, віск, та пергу. Кожен бажаючий може придбати спеціальну літературу та інвентар по бджільництву, отримати консультацію провідних бджолярів", — розповів голова Мукачівського міського Товариства бджолярів-любителів Василь Кречковський. Окрім того, на заході торгуватимуть медовухою, хлібобулочними виробами з маком та медом.

Гості свята зможуть придбати вироби народних майстрів краю – від мальованих та вишитих картин і до різноманітної хенд-мейд біжутерії, а також дерев'яний і керамічний посуд, вироби з верби, різноманітні вишиванки та сувеніри.

Насиченою буде і культурна програма. Гостей розважатимуть виступи музичних колективів області та актори місцевого театру.

Читайте також:

Поділитись:
Facebook
Twitter(X)
Whatsapp
Telegram
Viber