1. Новини Закарпаття

Здобути другу вищу освіту в УжНУ відтепер можна тільки за 25 % від вартості

09.07.2013 18:34 Архів

Керівництво УжНУ сьогодні, 9 липня, поряд із рішенням про зменшення вартості навчання на 14 факультетах оголосило ще одну новацію, що зацікавить як абітурієнтів,...

<p>Керівництво УжНУ сьогодні, 9 липня, поряд із рішенням про зменшення вартості навчання на 14 факультетах оголосило ще одну новацію, що зацікавить як абітурієнтів,...

Знання: 1Керівництво УжНУ сьогодні, 9 липня, поряд із рішенням про зменшення вартості навчання на 14 факультетах оголосило ще одну новацію, що зацікавить як абітурієнтів, так і чинних студентів вишу.

За пропозицією ректора УжНУ Федора Ващука, відтепер здобувати другу вищу освіту (в Україні вона, як відомо платна) у межах університету можна тільки за 25 % від вартості навчання. Йдеться про заочну форму навчання, на якій, наприклад, поряд із стаціонарним навчанням за першою спеціальністю можна здобути паралельно ще одну вищу освіту.

Члени приймальної комісії УжНУ одноголосно підтримали пропозицію ректора. Відтак, навчатися у національному університеті стане ще більш комфортно і вигідно. А здобуття двох дипломів під час студентських років збільшить конкурентоспроможність майбутніх випускників. 

Щодо зменшення вартості навчання в УжНУ, то, проаналізувавши конкурсну ситуацію вступних кампаній попередніх років, а також врахувавши пропозиції деканатів, керівництво університету суттєво зменшило оплату за навчання – у середньому на 15-20 %. Йдеться як про природничі спеціальності, так і про ті, котрі в останні роки традиційно викликають найбільший попит серед абітурієнтів. Так, до прикладу, на усіх напрямах та спеціальностях факультету економіки оплату зменшено на 18 %. Навчання за напрямом «міжнародне право» коштуватиме на 20 % дешевше, «фізика» та «прикладна фізика» — на 20 %. Вартість навчання на факультеті міжнародних відносин, міжнародного бізнесу та менеджменту зменшено до 25 %. А на факультеті інформаційних технологій за всіма напрямами підготовки суму оплати зменшено на 30-35 %!

Нагадаємо, завдяки міжнародній співпраці УжНУ студенти вишу також мають змогу отримати і диплом європейського зразка.