1. Новини Закарпаття

Закарпатцям можуть "прописати" щеплення від раку

14.08.2013 09:05 Архів

Міністерство охорони здоров'я України розмірковує над запровадженням низки нових щеплень. У переліку зокрема є й вакцина проти папіломавірусу – це боротьба з...

Міністерство охорони здоров'я України розмірковує над запровадженням низки нових щеплень. У переліку зокрема є й вакцина проти папіломавірусу – це боротьба з...
Різне: ВакцинаМіністерство охорони здоров'я України розмірковує над запровадженням низки нових щеплень. У переліку зокрема є й вакцина проти папіломавірусу – це боротьба з раком шийки матки, повідомляють «Вести», передає ТСН.

Робоча група з перегляду Національного календаря щеплень пропонує доповнити його також пневмококовою вакциною для профілактики пневмоній, а також менінгококовою – для зниження кількості менінгітів на 50%.

Медики запевняють, що подібні зміни пропонуються відповідно до порад Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова анонсувала введення нових щеплень ще навесні. Вона зазначила, що в багатьох країнах, де вже запровадили обов'язкові щеплення від папіломавірусу, рівень захворюваності на рак у молодих жінок знизився.

Разом із тим в уряді визнають, що коштів на 100-відсоткове забезпечення українців новими вакцинами в бюджеті немає. Тому жінок можуть закликати самостійно купувати препарат, щоб убезпечити себе від ризику захворіти цим онкологічним захворюванням.

Чи стануть нові щеплення обов'язковими або рекомендованими, має бути вирішено у вересні.

Раніше повідомлялося, що обов'язкові щеплення перед дитсадком і школою можуть скасувати.