1. Новини Закарпаття

Закарпатський «Єврокар» запускає нові модифікації моделі Skoda Octavia та Skoda Octavia RS /ФОТО/

18.07.2014 15:08 0 Архів
 

17 липня  на заводі «Єврокар» офіційно стартувало виробництво нової модифікації моделі Skoda Octavia та Skoda Octavia RS. Церемонію запуску виробництва відвідали Голова...

17 липня  на заводі «Єврокар» офіційно стартувало виробництво нової модифікації моделі Skoda Octavia та Skoda Octavia RS. Церемонію запуску виробництва відвідали Голова Наглядової Ради ПрАТ «Єврокар» Олег Боярин, Члени наглядової ради ПрАТ «Єврокар», Генеральний директор ПрАТ «Єврокар» Ігор Царенко, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Валерій Лунченко та представники ŠKODA AUTO.

Як розповів Ігор Царенко, Генеральний директор ПрАТ «Єврокар», модельний ряд ŠKODA Oсtavia отримав новий двигун, який є справжнім ноу-хау в автомобільному виробництві. Особливості цієї платформи – застосування зубчатого ременя приводу газорозподільного механізму, що дозволяє значно продовжити термін експлуатації механізму. «Перший контроль ременя приводу газоросподільчого механізму двигуна потрібен тільки після досягнення автомобілем позначки в 240 тис.км., — пояснив Ігор Царенко. — На багатьох моделях інших виробників, як правило, критичний сервісний інтервал -120 тис. км. Тому – технологічні новації ŠKODA AUTO — це черговий прорив в автомобільній промисловості».

Завдяки комбінаціям перевірених технологій та вдосконалених механізмів, новий двигун займе достойне місце в широкій лінійці надійних, економічних та довговічних двигунів ŠKODA. Нова версія сподобається тим покупцям, які надають перевагу атмосферним двигунам замість турбінних, та роботизованим коробкам передач DSG замість класичної автоматичної трансмісії. Атмосферний двигун 1,6 МРІ/110 к.с. побудований на основі нової модульної платформи бензинових двигунів MOB. Сьогодні представники ŠKODA AUTO з Чехії підписали на заводі «Єврокар» протокол на серійне виробництво двох оновлених моделей SKODA Octavia та SKODA Octavia RS з встановленими новими двигунами.

Валерій Лунченко, голова Закарпатської ОДА, зауважив, що презентація новацій від заводу «Єврокар» свідчить про позитивну динаміку в автопромисловій галузі країни, незважаючи на те, в якій ситуації сьогодні перебуває держава. Голова ОДА також додав, що Закарпаття має оптимістичні новини: «Найближчим часом будемо мати потужні притоки інвестицій для розвитку автопромислової галузі в Закарпатській області, що додасть близько 1000 робочих місць», — резюмував Валерій Лунченко.

Віктор Кривенко, керівник національного проекту “Технополіс”, радник Міністра фінансів України нагадав, що нещодавно індустріальний парк «Соломоново» внесено в Реєстр індустріальних парків. «Це означає, що для інвесторів є більш зрозумілими правила і є певні преференції для ведення бізнесу,- каже Віктор Кривенко. – Сподіваємося, що протягом двох місяців ВР прийме закон про пільги для приватних інвесторів й індустріальний парк запрацює. Закарпатська область була першою, яка постраждала у 2005 році від скасування системи спеціальних економічних зон та територій пріоритетного розвитку в Україні.

Для порівняння індустріальний парк у Калузькій області (Росія), який створили у 2006 році зміг залучити за 7 років 10,8 млрд. доларів інвестицій. Наразі уряд повертається до правильної моделі боротьби за інвестора. Тільки в Закарпатську область завдяки діяльності індустріального парку можна залучити 5-7 млрд. доларів протягом 3-4 років».

Володимир Панов, член Наглядової ради ПрАТ «Єврокар» зауважив, що найголовніше у сьогоднішній події навіть не те, що завод демонструє запуск моделей з новим інноваційним двигуном, а те, що «Своїми діями ми даруємо державі оптимізм, хочемо показати, що можна у важких умовах працювати і досягати успіху».

Олег Боярин, Голова Наглядової Ради ПрАТ «Єврокар» зазначив, що вітчизняний автопром отримав нові виклики, адже Україна перебуває у складній політичній та економічній ситуації. «Сьогодні ключовим викликом для України є не тільки цілісність країни, але й створення умов для подальшого розвитку», — зазначив Олег Боярин.

ŠKODA Octavia третього покоління встановлює нові стандарти у своєму класі. Нова модель підтверджує статус неперевершеного еталону, дивуючи високою функціональністю, новим дизайном, інноваційними системами безпеки, відмінною місткістю і широким вибором розумних рішень.