1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Юна мукачівка поступила на безоплатне навчання на 11 факультетів 4 вузів України

19.09.2014 11:31 Архів

Випускниця Андрея Гнатюк із Мукачева подала документи на 11 факультетів у чотирьох вищих навчальних закладах України. А після складання «вступних іспитів» їй...

Випускниця Андрея Гнатюк із Мукачева подала документи на 11 факультетів у чотирьох вищих навчальних закладах України. А після складання «вступних іспитів» їй...
1Випускниця Андрея Гнатюк із Мукачева подала документи на 11 факультетів у чотирьох вищих навчальних закладах України. А після складання «вступних іспитів» їй запропонували стати студенткою …всіх 11 та ще й на безоплатній формі навчання. Звісно, вибрала один вуз.

Андрея – колишня учениця ЗОШ №11 міста Мукачева. Дівчина мріяла про професію історика або політолога. Дівчина здавала ЗНО із чотирьох предметів, хоча досить було й трьох. Як результат, українська мова й література —195,5, історія України – 179, світова література — 176 та все­світня історія — 165 балів. З таким доробком 11 пакетів документів подали на 11 факультетів різних вузів України – 2 в УжНУ, по три у Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича, Львівський національний університет ім. І.Франка та Східно-Європейський університет ім. Л.Українки у Луцьку. До речі, цьогоріч можна було подавати по 3 заяви у 5 вузів.Дівчина зупинилася на Східно-Європейському університеті ім. Л.Українки у Луцьку. У цей вуз дівчина вступила на історичний факультет (спеціальність — документознавство та інформаційна діяльність).

«Спеціальність хороша, вчитиметься безкоштовно та ще й забезпечена житлом, оскільки у Луцьку мешкають бабка й дідик», — радіє Надія Гнатюк.

Оксана ШТЕФАНЬО, газета «Новини Закарпаття»