1. Новини Закарпаття
  2. >

Як вберегтись від грипу або як подолати неприємні недуги, якщо вони нас таки наздогнали?

29.12.2013 10:33 0 Архів

Нежить, кашель, біль у горлі. Як правило ці проблеми приходять з настанням холодної пори року. Як уникнути хвороб або як подолати неприємні недуги, якщо вони нас...

Нежить, кашель, біль у горлі. Як правило ці проблеми приходять з настанням холодної пори року. Як уникнути хвороб або як подолати неприємні недуги, якщо вони нас таки наздогнали?



Прийшла зима, а з нею і грип. Ця хвороба досить поширена, адже передається вона повітряно-крапельним шляхом. Грип має симптоми, схожі з іншими вірусними інфекціями, але є набагато небезпечнішим.

Проникнувши у верхні дихальні шляхи, вірус грипу вражає слизову оболонку, розмножуючись в клітинах. Найчастішими наслідками хвороби стає пневмонія, яка іноді може лише за 4-5 днів призвести до смерті хворого. Тому якщо у вас з’явились перші симптоми, підвищена температура тіла біль у горлі, кашель, потрібно залишатись вдома, щоб не провокувати ускладнення власної хвороби і не наражати інших людей на небезпеку.

Щоб вберегтись від хвороби, лікарі радять робити вакцинацію. Проте інколи вона небезпечна. Дітям, літнім людям, хворим з хронічними захворюваннями серця і легенів щеплюватись небезпечно. Часто українці готуються до приходу грипу народними методами.

Бореться з грипом кожен за власним рецептом, проте потрібно дотримуватись простих правил: часто мити руки з милом, носити маску в осередку інфекції або при перших проявах застуди, при кашлі та чиханні прикриватись серветкою. Тоді шанс заразитись, або заразити оточуючих набагато зменшиться.

М-студіо