1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Як допомогти близьким з пошуком роботи?

19.11.2013 15:04 Архів

Ваш чоловік, дружина або дочка намагається знайти роботу, але безрезультатно? Звичайно, вам хочеться допомогти своїм близьким, але не перестарайтеся! Нашкодити їм...

Ваш чоловік, дружина або дочка намагається знайти роботу, але безрезультатно? Звичайно, вам хочеться допомогти своїм близьким, але не перестарайтеся! Нашкодити їм...
Поради: 1Ваш чоловік, дружина або дочка намагається знайти роботу, але безрезультатно? Звичайно, вам хочеться допомогти своїм близьким, але не перестарайтеся! Нашкодити їм у цій ситуації навіть простіше, ніж допомогти.

Для своїх рідних і близьких друзів ми готові на багато що. І якщо у них зараз проблеми з пошуком роботи, то руки так і тягнуться розмістити за них резюме ще на кількох сайтах, обдзвонити десяток компаній або прийти особисто, щоб дізнатися про наявність вакансій. Але багато роботодавців вважають це дивним, і в підсумку ваші старання тільки нашкодять. Ось декілька порад, як допомогти своїм близьким у працевлаштуванні, і чого, безумовно, не варто робити.

Чим ви можете допомогти?


Надайте підтримку.

Недостатня кваліфікація не завжди є причиною тривалого пошуку. Ситуація на ринку праці та економічний стан конкретного регіону і країни в цілому так само мають велике значення. Але в підсумку вихід буде знайдено, просто доведеться почекати трохи довше. Не давайте близькій вам людині впадати у відчай. Підтримайте його морально, це дійсно допомагає.

Допоможіть готуватися.

Перевірте його або її резюме на помилки, дізнайтеся як добре скласти резюме, дайте корисні поради. Уявіть, що ви інтерв'юер і проведіть співбесіду, щоб відпрацювати типові питання. Підготовка до співбесіди — хороший спосіб домогтися потрібного результату.

Коло спілкування.

Не соромтеся говорити, що, наприклад, ваша дочка зараз шукає роботу. Може ваш колега або просто знайомий як раз чув про чудову вакансію, яка їй підійде. Але ви про це ніколи не дізнаєтеся, якщо будете мовчати. Люди часто раді допомогти, потрібно лише просити їх про це. Інформація про гарного претендента може знайти потрібного адресата і через кілька ланок.

Чого робити не варто.


Телефонувати менеджеру з персоналу.

Один з найпростіших способів зробити так, щоб ваш близький не отримав роботу — самому зателефонувати менеджеру з персоналу. Не важливо хочете ви дізнатися, коли приходити вашому чоловікові на співбесіду або уточнити його результати. Щоб не спонукало вас зробити це, утримайтеся.

Прийти разом на співбесіду.

Звучить дивно, але так роблять. Зрозуміло, ні на яку роботу після цього розраховувати не слід.

Виконувати всю роботу.

Допомога у перевірці резюме, підготовці до співбесіди, пошуку варіантів для працевлаштування — це одне. Але повністю написати за нього резюме, відповідати на пропозиції, відсилати супровідні листи — це зовсім інше. Ви ж не будете потім ходити на роботу замість свого чоловіка. Не потрібно робити все за інших. Пошук роботи — теж робота, і ставитися до нього треба з тією ж відповідальністю.

Ми завжди готові зробити все можливе для своїх рідних і близьких. Але потрібно знати, коли не варто втручатися і краще відступити, щоб ваша допомога не стала перешкодою.

Work.ua