1. Новини Закарпаття

Ввезені до 1 вересня авто не подорожчають через утилізаційний збір

02.09.2013 11:01 Архів

Утилізаційний збір за автомобілі, ввезені в Україну до 1 вересня, стягуватися не буде. Відповідне роз'яснення компанії-імпортери отримали у п'ятницю від ДАІ, пише...

Утилізаційний збір за автомобілі, ввезені в Україну до 1 вересня, стягуватися не буде. Відповідне роз'яснення компанії-імпортери отримали у п'ятницю від ДАІ, пише...
Техніка / Авто: 1Утилізаційний збір за автомобілі, ввезені в Україну до 1 вересня, стягуватися не буде. Відповідне роз'яснення компанії-імпортери отримали у п'ятницю від ДАІ, пише газета «Коммерсант-Украина».

«У законі є двозначне формулювання про те, з якого моменту з імпортера стягується збір. У повідомленні ДАІ чітко говориться, що ми можемо продавати автомобілі зі складу за старими цінами», — повідомив виданню маркетинг-директор групи АІС Сергій Боровик.

За його словами, замовлення формуються за три місяці, тож імпортери навряд чи змогли запастися на більш тривалий період з урахуванням запланованої річної зупинки європейських конвеєрів.

У компаніях кажуть, що наразі складно прогнозувати, як нові правила гри позначаться на авторинку. «Клієнти можуть надати перевагу бюджетному автомобілю вітчизняного виробництва, а не іномарці через підвищення вартості. Водночас, автомобілі з середнім і великим об'ємом двигуна подорожчають, але тільки до рівня, який не злякає клієнта», — вважає керівник відділу продажів легкових автомобілів Volkswagen компанії «Порше Україна» Сергій Носенко.

Нагадаємо, 1 вересня набув чинності закон про утилізацію автомобілів, покликаний допомогти вітчизняним виробникам, які звільняються від збору за умови виконання низки вимог закону. Проте на початку серпня деякі виробники заявили, що не встигають виконати вимоги закону до 1 вересня і будуть змушені платити утилізаційний збір.