1. Новини Закарпаття

В УжНУ хочуть навчати іноземних студентів української і планують викладання англійською

30.05.2014 16:27 Архів

В УжНУ розглядають можливість запровадження навчання англійською мовою, аби привабити іноземних студентів. Можливість викладання іноземною також підвищують...

В УжНУ розглядають можливість запровадження навчання англійською мовою, аби привабити іноземних студентів. Можливість викладання іноземною також підвищують...
1В УжНУ розглядають можливість запровадження навчання англійською мовою, аби привабити іноземних студентів. Можливість викладання іноземною також підвищують шанси УжНУ займати у рейтингах вузів передові позиції. Питання підняли на засіданні Вченої ради УжНУ під час виступу декана медичного факультету проф. Олександра Болдіжара. За словами самого декана, з 15 кафедр медичного факультету тільки близько 10 викладачів, які могли б викладати предмет англійською.

Ректор УжНУ професор Володимир Смоланка зауважив, що володіти іноземною мовою та викладати нею спеціалізовані предмети – зовсім різні речі. «Викладати англійською — це справді складно. «Рівень навчання в українських вузах іноземною мовою – недостатній, і це загальна ситуація по Україні, — каже Володимир Смоланка. – Але можливість навчатися англійською — це одна з перспектив розвитку нашого вузу. Будемо пропонувати кожній кафедрі підібрати відповідних фахівців».

За словами ректора, УжНУ водночас подав ліцензію на довузівську підготовку іноземців з навчання української. «Наше завдання насамперед, щоб студенти, які хочуть вчитися в УжНУ, вивчали українську мову», — додав Володимир Смоланка.