1. Новини Закарпаття
  2. >

В Івано-Франківську художник намалював ікону "Небесна сотня"

03.04.2014 07:04 0 Архів

Картину-ікону «Небесна сотня» намалював івано-франківський художник Роман Бончук. Він відомий як автор найбільшого в Україні полотна про історію держави....

LIKE: В Івано-Франківську художник намалював ікону Небесна сотня
Картину-ікону «Небесна сотня» намалював івано-франківський художник Роман Бончук. Він відомий як автор найбільшого в Україні полотна про історію держави. Картина памʼяті Героїв Майдану теж немаленька — шість на два з половиною метри.
Художник намалював 78 портретів — саме стільки майданівців загинули на той момент, коли він розпочав роботу над своєю «Небесною Сотнею». Дописувати решту загиблих не збирається, хоча б тому, що досі безвісти зниклими вважаються понад півтори сотні людей. Ці портрети зменшеними він переносив на полотно у вигляді Небесних Воріт. Ті, з кого почалася страшна статистика, — Вербицький, Нігоян, Жизневський зображені у центрі композиції.
За кілька днів «Небесна Сотня» з майстерні художника переїде до краєзнавчого музею Івано-Франківська на суд публіки. Продавати полотно автор не збирається, але подарує музею, який забажає побачити її у своїй постійній експозиції.

Вже наступного тижня Роман Бончук збирається розпочати роботу над своїм новим, ще більш амбітним проектом – «Діорама Майдану». Історію революції він хоче написати від першого до останнього дня. Глядачам презентуватиме роботу на День Незалежності у Києві на Майдані.