1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

УжНУ уклав договір із Словацьким медичним університетом у Братиславі

06.09.2013 15:45 Архів

Ректор Ужгородського національного університету, доктор технічних наук, професор Федір Ващук підписав угоду про співпрацю із ректором Словацького медичного...

Ректор Ужгородського національного університету, доктор технічних наук, професор Федір Ващук підписав угоду про співпрацю із ректором Словацького медичного...
Знання: 1Ректор Ужгородського національного університету, доктор технічних наук, професор Федір Ващук підписав угоду про співпрацю із ректором Словацького медичного університету в Братиславі (Словаччина) професором Даною Фаркашовою. Договір передбачає співробітництво та ряд спільних заходів між двома університетами.

Відповідно до домовленостей між ректорами, співпраця УжНУ та Словацького медичного університету спрямована на розвиток спільних навчальних та дослідницьких проектів. Обидва університети будуть зміцнювати прямі контакти та співпрацю між їхніми факультетами та інститутами, а також іншими науково-дослідними центрами, згідно з положеннями підписаної Угоди.

Йдеться також про обмін професорсько-викладацьким складом, студентами, спільну організацію курсів, стажувань, конференцій та семінарів, організацію спільних магістерських та аспірантських програм, спільні дослідницькі проекти, що включає можливість участі в державних і недержавних програмах, інші форми співпраці між університетами з врахуванням взаємних інтересів.

Таким чином, університет продовжує виконувати одну із намічених керівництвом цілей – розвиток міжнародних зв’язків, що посилює позиції УжНУ, створює додаткові можливості для розвитку освіти і науки на Закарпатті та в Україні загалом, із застосуванням передових технологій та здобутків європейської вищої школи.

УжНУ