1. Новини Закарпаття

Українці витрачають мільярди на лотерейні квитки

25.11.2013 12:20 Архів

За рік на лотерейні квитки українці витрачають 2 мільярди гривень.


За рік на лотерейні квитки українці витрачають 2 мільярди гривень.
LIKE: Українці витрачають мільярди на лотерейні квитки
За рік на лотерейні квитки українці витрачають 2 мільярди гривень.

Деякі українці виявляються справжніми щасливчиками. Так, наприклад Олександр Лисенко за останні кілька років виграв 10 квитків на концерти різних зірок, 20 запрошень до найкращих київських клубів, квитки у кіно і навіть лижну маску напередодні подорожі на гірськолижний курорт. Але останній його виграш приголомшив усіх — півмільйона гривень у лотерею.
«Мама плакала, друзі раділи — всі задоволені, всі бігли, вітати, дзвонили, писали — був божевільний день», — розповів хлопець.
У лотерею Олександр почав грати рік тому. За цей час витратив близько тисячі гривень. Хлопець каже, що менше п'яти квитків ніколи не купував.
«Якщо проходжу повз кіоски з продажем квитків, заглядаю в гаманець — якщо там є дрібні гроші, 20-30 грн витрачу на квитки», — говорить Олександр.
На виграну суму він планує збудувати будинок за містом та оселитися там із коханою.
Пенсіонерка пані Ольга — мати трьох дітей та бабуся трьох онуків – теж грає в лотерею, але їй не дуже щастить. За два роки жінка лише раз виграла значну суму — 1000 грн. Але на лотерейні білети витратила більше.
«Мені так здається, що великі виграші кудись йдуть на ліво», — зазначила вона.
Попри це жінка продовжує грати. Та якщо раніше, купуючи лотерейний квиток, мріяла про мільйон, тепер своєму хобі знайшла інше пояснення.
«Я вже зрозуміла, що це просто розрядка і більш нічого – виграшів не буде ніколи… в нашій країні», — жаліється пенсіонерка.
За статистикою, шанс на крупний виграш випадає лише одній людині на мільйон. Щоправда, є формули, які збільшують вірогідність виграшу в лотерею. Але фахівці кажуть, що вони складні і заплутані. Тому людям, далеким від математики, знайти такі формули, зрозуміти і використовувати навряд чи вдасться.
ТСН.ua