1. Новини Закарпаття

Учені представили нову шокуючу теорію зникнення мамонтів на Землі

10.06.2014 20:05 Архів

Данські вчені з'ясували, що мамонти загинули не через льодовиковий період, а через винищення з боку наших предків. Теорія, яка передбачала, що стародавні...

Данські вчені з'ясували, що мамонти загинули не через льодовиковий період, а через винищення з боку наших предків.

Теорія, яка передбачала, що стародавні...
МамонтДанські вчені з'ясували, що мамонти загинули не через льодовиковий період, а через винищення з боку наших предків.

Теорія, яка передбачала, що стародавні ссавці загинули через льодовиковий період, що був 100 тисяч років тому, поставлена ​​під сумнів.

Дослідники за допомогою комп'ютерної моделі відтворили умови життя на Землі в період між 132 тис. років тому і 1 тис. років тому, помістивши туди 177 видів тварин, включаючи кенгуру, леопарда і сумчастого лева. Вони встановили, що масове вимирання мамонтів почалося в місцях проживання людей.

«Ми послідовно виявляли, що швидше за все тварини гинули там, де проживали первісні люди. Принаймні, 30% з великих видів тварин зникли з таких областей», — цитує Daily Mail професора Йенса Крістіана Свеннінга. «Наші результати доводять той факт, що поширення людства призвело до вимирання великих тварин», — вторить йому доктор Сорен Фарбі.

За даними фахівців, з 177 зниклих видів 62 вимерли в Північній і Південній Америці, 38 — в Азії, 26 — в Австралії, 19 — в Європі і 18 — в Африці. Дослідники зазначають, що традиційна версія вимирання мамонтів зазнає краху на більшості континентів. Зміни клімату, як вони вважають, могли сприяти загибелі мегафауни тільки в Європі та Азії.

Нагадаємо, в Росії в 2013 році виявили вмерзлого в лід мамонта, у якого навіть вдалося взяти кров на аналіз.

Джерело