1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Тренінгова програма «Вчимося адвокації» в дії

20.09.2013 14:07 0 Архів
 

17-19 вересня 2013 року відбувся тренінг для представників неурядових організацій України «Вчимося адвокації». Організаторами тренінгу виступила РМЕО «ЕКОСФЕРА» за...

17-19 вересня 2013 року відбувся тренінг для представників неурядових організацій України «Вчимося адвокації». Організаторами тренінгу виступила РМЕО «ЕКОСФЕРА» за фінансової підтримки Міжнародного фонду Відродження.

Учасниками тренінгу стали 12 представників неурядових організацій зі Львова, Києва, Херсону, Кіровограду, Вінниці, Горлівки, Вознесенська. Тренінг відбувся у рамках проекту «Програма обміну кращими практиками у сфері адвокації між ОГС України «Вчимося адвокації», метою якого є поширення досвіду практичної адвокації серед представників НУО України та підсилення інституційної спроможності українських НУО у сфері представлення інтересів та захисту прав громадян.

Тренінг проводили тренери РМЕО «ЕКОСФЕРА», також були заслухані виступи експертів у сфері адвокації від Центру громадянського представництва «Життя» (м. Київ), Карпатського агентства прав людини «ВЕСТЕД» (м. Ужгород) та РМЕО «ЕКОСФЕРА» (м. Ужгород).

У рамках триденної роботи були проведені теоретичні та практичні навчання щодо планування та впровадження адвокаційних кампаній, а також техніки медіа кампаній. Теоретичний виклад та практичні вправи, представлені у матеріалах на тему «Адвокація як інструмент впливу», дозволили учасникам спланувати свою адвокаційну кампанію, спрямовану на вирішення конкретної проблеми.

Запрошені експерти у сфері адвокації також поділились історіями успіху адвокаційних кампаній, які проводили їхні організації. У ході роботи учасники могли поділитись досвідом та отримати відповіді на свої запитання.

Наступним кроком у рамках проекту стануть стажування у Ужгороді та Києві на базі РМЕО «ЕКОСФЕРА» та ЦГП «Життя», які проводитимуться у жовтні 2013 року. Учасники проекту зможуть отримати консультації у ході розробки та впровадження власних адвокаційних кампаній, а також спробувати свої сили та набути нових навичок, взявши участь у кампаніях, які провадять організації, які приймають на стажування.