1. Новини Закарпаття

ТОП-10 найшанованіших роботодавців в Україні

24.03.2014 09:26 Архів

Кадрове агенство HH.ua назвало найбільш шанованих роботодавців України. Компанії IBM, Microsoft і JTI мають найвищу репутацію серед роботодавців України. Такі результати...

Кадрове агенство HH.ua назвало найбільш шанованих роботодавців України. Компанії IBM, Microsoft і JTI мають найвищу репутацію серед роботодавців України. Такі результати...
Рейтинги: ТОП-10 найшанованіших роботодавців в УкраїніКадрове агенство HH.ua назвало найбільш шанованих роботодавців України. Компанії IBM, Microsoft і JTI мають найвищу репутацію серед роботодавців України. Такі результати дослідження, яке вже четвертий рік поспіль реалізує провідна консалтингова компанія в сфері репутації Reputation Capital у партнерстві з Міжнародним кадровим порталом HeadHunter Україна (hh.ua).

Наприкінці 2013 року пошукачам порталу HeadHunter (потенційним співробітникам) було запропоновано оцінити 100 найбільших компаній-роботодавців в Україні. Респонденти спочатку зазначали ступінь свого знання певної компанії як роботодавця, а потім проводили її оцінку. Загалом було опитано 2106 респондентів.

У рамках дослідження вивчалися компанії з 12 галузей економіки країни: FMCG, телекомунікації, фармацевтика, фінанси, інформаційні технології, медіа, нафтогазова галузь, управляючі компанії, рітейл, промислові компанії, агросектор і страхування.

За результатами дослідження, до ТОП-20 роботодавців із найвищою репутацією в Україні увійшли такі компанії:

1 IBM 80,71

2 Microsoft 79,63

3 JTI 77,47

4 Mars 74,73

5 Новий канал 74,29

6 Інтер 73,40

7 Nestle 73,27

8 Johnson & Johnson 72,97

9 Samsung 72,58

10 Procter & Gamble 72,15

У таблиці, наведеній вище, показник «WorkRep Pulse» — це числовий показник репутації роботодавця (оцінка пошукачів).

Генеральний директор Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна Марина Маковій стверджує: репутація компанії на ринку праці дуже важлива для пошукачів. «Спеціаліст високого класу, людина, що дбає про свій професійний розвиток, буде вибирати роботодавця з солідним репутаційним капіталом. За даними наших останніх досліджень, нове покоління при виборі місця роботи приділяє питанню іміджу, репутації компанії значно більше уваги, ніж представники старшого покоління. У нас є всі підстави прогнозувати, що далі важливість цього фактора буде тільки зростати», — стверджує пані Маковій.

Як відзначив Олег Кершис, директор Reputation Capital Group: «Завдяки системному управлінню репутацією компанія закладає фундамент виникнення довіри до неї на ринку. Компаніям з високою репутацією не тільки легше збільшувати свої фінансові показники, але й простіше приваблювати кращі кадри. У момент кризи сильна репутація у поєднанні з грамотним менеджментом здатна виконати роль «подушки безпеки» і може врятувати компанію від краху. Сьогодні репутація компанії як роботодавця — це передусім очікування стабільності й надійності компанії».

Методика

Дослідження проводилося за оригінальною методикою WorkRep™, розробленою світовим лідером у сфері репутаційного аудиту й консалтингу компанією Reputation Institute. Вона є стандартизованим інструментом вимірювання репутації компанії та її привабливості як роботодавця. Методика WorkRep™ включає емоційне ставлення до роботодавця, раціональне ставлення (система винагород, лідерство на ринку, відповідність продукції заявленим обіцянкам, умови праці, можливість кар’єрного зростання), а також підтримуюча поведінка (раціональні індикатори, які показують ступінь готовності респондентів підтримувати компанію своїми діями). Системне використання методики WorkRep™ дозволяє компанії вибудовувати більш ефективні комунікації з потенційними співробітниками й приваблювати висококваліфікованих спеціалістів із використанням меншої кількості ресурсів.