1. Новини Закарпаття

Типові помилки при реєстрації учасників ЗНО

11.02.2014 15:34 Архів

Кількість відмов абітурієнтам у реєстрації через типові помилки, яких вони припускаються при поданні документів нині збільшилася порівняно з аналогічним...

Кількість відмов абітурієнтам у реєстрації через типові помилки, яких вони припускаються при поданні документів нині збільшилася порівняно з аналогічним...
Знання: 1Кількість відмов абітурієнтам у реєстрації через типові помилки, яких вони припускаються при поданні документів нині збільшилася порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це заявила директор УЦОЯО Ірина Зайцева на прес-конференції у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

«Нас турбує те, що збільшилася кількість відмов абітурієнтам від регіональних центрів оцінювання якості освіти. Так, станом на 11 лютого 2014 року кількість відмов становить 2243, тоді як 11 лютого минулого року їх було 1467», — сказала Зайцева.

Директор УЦОЯО назвала типові помилки абітурієнтів, які надсилають свої документи для реєстрації на ЗНО. Зокрема, найчастіше трапляється невідповідність зазначених даних, відсутність дати чи підпису учасника, копії документів не мають засвідчувальних написів або фото не відповідають необхідним вимогам.

Тож Зайцева закликала учасників ЗНО бути більш уважними, а також нагадала, що вони можуть виправити зазначені регіональним центром помилки і повторно надіслати документи.

“У поточному році багато абітурієнтів відмовляються надавати згоду на обробку персональних даних”, — сказала Зайцева.

За словами директора УЦОЯО, учасники ЗНО обгрунтовуються такі відмови релігійними переконаннями.

Водночас, Зайцева зауважила: відмова на обробку персональних даних є підставою не зареєструвати учасника для проходження ЗНО, оскільки ці дані потрібні для присвоєння індивідуального коду, який однак, використовуватиметься лише у системах зовнішнього незалежного тестування.